Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

7 tipů, jak využít lepicí váleček. Vyčistí kabelku i zbaví prachu

/
  • Lepicí váleček toho dokáže mnohem víc, než jen zbavit oblečení nečistot.
    Lepicí váleček toho dokáže mnohem víc, než jen zbavit oblečení nečistot. (Shutterstock.com)
    23. listopadu 2015 ● 06:00

    Určitě ho doma máte i vy. Tenhle malý pomocník skvěle dokáže odstranit prach, vlasy, lupy i chlupy domácích mazlíčků z oblečení. Napadlo vás ale někdy, že se dá využít i jinak? Přinášíme vám pár osvědčených tipů, které určitě dřív nebo později oceníte. A pokud máte nějaký svůj vyzkoušený tip i vy, podělte se o něj s námi v diskusi pod článkem.

  • 1.

    Pomůže vám uklidit kabelku

    Autor: shutterstock.com
    Bez kabelky by se asi žádná žena neobešla. Máme v ní všechno potřebné a často i to nepotřebné. Používáme ji jako kosmetickou taštičku i nákupní tašku. A i když její obsah čas od času probereme, na dně se obvykle hromadí drobky a různé nečistoty. Těch se nejlépe zbavíme právě použitím lepicího válečku, který vše dokonale vychytá.
  • 2.

    Zbaví vás zbytků střepů

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Čas od času se nám nebo dětem doma povede něco rozbít. Z vlhké ruky nám vyklouzne sklenička, hrneček, talířek nebo třeba zavařovací sklenice. Velkých střepů se zbavíme snadno. Stačí je zamést na lopatku a vyhodit do odpadků. Drobné ostré střípky nám ale mohou způsobit spoustu nepříjemností. Zapíchnou se do chodidla raz dva. Riziko můžete snížit tak, že podlahu důkladně několikrát přejedete lepicím válečkem, který na sebe i sebemenší střepiny přichytí.

  • 3.

    Odstraní prach ze závěsů a stínidel

    Autor: profimedia.cz

    Závěsy jsou doslova lapači prachu, který nám může způsobit spoustu nepříjemností. Od těch zdravotních až po fakt, že rozvířený prach z nich se při každém zatažení a roztažení usazuje na otřeném nábytku a přidělává nám tak další práci. Bohužel je ale příliš často nepereme nebo nenosíme do čistírny. Řešením je přejet je čas od času lepicím válečkem, který na sebe usazený prach nabalí. Stejným způsobem můžete prachu zbavit i stínidla, která se do pračky ani hodit nedají. 

  • 4.

    Očistí zeď před malováním

    Autor: Shutterstock

    Pokud doma či na chalupě malujete svépomocí, lepicí váleček také oceníte. Pomůže vám totiž zbavit zdi prachu z broušení zasádrovaných děr, zbroušených nerovností i různých chloupků, které se na zdi mohly usadit.

  • 5.

    Vyčistí strop nejen v kuchyni

    Autor: archiv firmy

    Na stropě v kuchyni se v průběhu času usazuje velká spousta nečistot a mastnoty. Když je navíc strukturovaný, lemovaný například ozdobnými lištami, je to ještě mnohem markantnější. Všech těch nečistot se ale snadno zbavíte s pomocí lepicího válečku. Nemusíte ani lézt po štaflích, stačí, když ho přiděláte na nějakou delší násadu a všechny plochy s ním důkladně přejedete. Tuhle pomůcku můžete samozřejmě využít i v dalších pokojích, kde vás trápí například drobné pavučiny v rohu.

  • 6.

    Udrží čisto pod vánočním stromkem

    Autor: Profimedia

    Už za pár týdnů také můžete lepicí váleček využít při úklidu jehličí, bez přestání opadávajícího z vánočního stromku. Komu by se totiž chtělo každý den pracně vytahovat vysavač z jeho úkrytu.

  • 7.

    Je neocenitelný při úklidu auta

    Autor: Sleviště.cz

    Nejen váš byt a kabelka, ale i auto potřebuje čas od času důkladný úklid zevnitř. Zvlášť pokud vozíte děti. Ty totiž dokáží proměnit vnitřek vozu v malé smetiště. Málokdo z nás si ale může dovolit použít klasický vysavač. A ten malý akumulátorový většina z nás nevlastní. Navíc často není ani příliš výkonný. I v tomhle případě je nejlepším řešením použití lepicího válečku. Díky němu se zbavíte nejen prachu a drobků, ale také psích chlupů a jiných nečistot. Navíc je malý a kompaktní, a tak se dostanete i do těch nejskrytějších zákoutí, kterých je v interiéru auta nepočítaně.

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy