Už brzy je tu první adventní neděle. Pomalu bychom proto měli začít přemýšlet o tom, jak si domácnost vyzdobíme. Je snadné pořídit si adventní věnec v obchodě. Klasiku seženete v každém květinářství, často je nabízejí i supermarkety. Ceny však nebývají nejnižší. Další variantou je vyrobit si vlastní adventní věnec. Není to ani tak těžké, jak si myslíte.

Adventní svícen vyrobíte snadno a levně

Ne každý z nás chce mít ale na stole to samé co stovky dalších. Řešením je vyrobit si dekoraci vlastní. Pokud teď chcete argumentovat tím, že nepatříte k těm nejzručnějším a volného času také nemáte zrovna nazbyt, přesvědčíme vás, že ani jedno z toho není překážkou. Originální adventní výzdobu, kterou najdete v naší fotogalerii, totiž zvládne vyrobit opravdu každý.

Nemusíte se na to ani nijak zvlášť připravovat. Stačí vám jen posbírat to, co doma běžně máte. Využít se dají prázdné zavařovací sklenice, dózy, obyčejné plechovky, staré květináče, skleněné láhve, hrnečky... Skvělé jsou i tácy a podnosy všemožných tvarů. Nezáleží na tom, zda jsou vyrobené z plechu, skla, porcelánu či keramiky.

Milovníci přírodní výzdoby se pak mohou vydat s rodinou do lesa na krátkou procházku a přinést si odtamtud třeba mech, kůru, šišky a větvičky, které při výrobě netradičního adventního svícnu využijí.

Adventní dekoraci na mnoho způsobů si prohlédněte ve fotogalerii:

Fotogalerie
1 fotografie