Na výrobu budete potřebovat:

  • 24 ruliček od toaletního papíru nebo 12 od kuchyňských utěrek

  • sešívačku

  • 24 samolepek s čísly jednotlivých dnů

  • nůžky

  • vánoční balicí papír

  • lepidlo na papír

Návod:

1. Z ruliček si sestavte takový jakoby vánoční stromeček, kdy základ ruličkové pyramidy bude tvořit šest ruliček, další patro pět, třetí čtyři a tak dále. Zbylé tři ruličky pak přidejte doprostřed na spodní hranu, budou tvořit kmínek stromečku.

2. Sešívačkou teď postupně všechny ruličky spojte k sobě.

...
Autor: archiv TV Prima

3. Teď si zpevněný stromeček položte na balicí papír a obkreslete ho. Nedělejte to těsně, přidejte asi deset až patnáct centimetrů, abyste pak papír mohli přilepit ke stranám ruliček.

4. Podle nakresleného obrysu pak vystřihněte, stromek z roliček umístěte do středu, přečuhující okraje papíru potřete důkladně lepidlem a přilepte ke stranám.

...
Autor: archiv TV Prima

5. Na první vrchní roličce udělejte tenkými špičatými nůžkami nebo jehlicí díru a provlečte jí nějaký provázek nebo šňůrku, na které pak bude hotový kalendář viset.

6. Zevnitř ruličky obě strany provázku provlékněte korálkem, který zajistí, že se provázek nevyvlékne, a spojte je uzlíkem.

7. Jednotlivé roličky teď naplňte drobnostmi, které děti potěší. Může jít o různé čokoládičky, tyčinky, bonbóny nebo drobné hračky.

...
Autor: archiv TV Prima

8. Naplněný stromeček ještě jednou obkreslete a stejně jako předtím vystřižený papír přilepte. Tak jednotlivé komůrky s překvapením uzavřete.

9. Teď už jen hmatem zjistěte, kde jednotlivé ruličky jsou a do středu každé si opatrně udělejte fixou tečku. Nakonec na ně cikcak nalepte čísla jednotlivých dnů. Pokud jste si na Štědrý den připravili nějaké speciální překvapení, dejte ho například do špičky stromku nebo naopak do prostřední roličky kmenu. Nakonec už jen hotový adventní kalendář zavěste.

...
Autor: archiv TV Prima