Některé rodiny zdobí stromek každý rok stejně a obměňují jen výzdobu na adventním věnci. Jinde se ozdoby střídají v několika sadách. Letos jsou podle všeho výrazné trendy tři: doznívají pastelové barvy, prosazují se zlaté a teplé a posledním výrazným trendem jsou takzvané ledové Vánoce.

Shutterstock.com
Autor: Shutterstock.com

"Mezi teplými barvami se prosazují hnědavé odstíny a odstíny champagne," říká floristka Markéta Keclíková. Trend ledových Vánoc se podle ní objevuje vždy jednou za pár let. Bílé a průhledné ozdoby jsou navíc výhodné v tom, že se dají kombinovat i s dalšími barvami nebo s přírodními ozdobami, jako jsou třeba šišky nebo sušené ovoce či koření.

Shutterstock.com
Autor: Shutterstock.com

V mnoha domácnostech ozdoby na stromeček přibývají každý rok. I stromeček, který nezachovává jednotný ráz, může ale vypadat zajímavě, sympaticky a rozhodně bude originální a jen a jen váš.

Shutterstock.com
Autor: Shutterstock.com

Stálicí mezi ozdobami jsou ptáčci, ať již foukaní, nebo dřevění. Další inspiraci na ozdobení stromků, nápady na štědrovečerní tabuli nebo tipy na trendové dekorace do obývacího pokoje najdete v následující fotogalerii.

Fotogalerie
10 fotografií