Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

VIDEO: Jak složit růži z ubrousku za 72 sekund? Dekorace nejen na valentýnský stůl

/
  • Růže z ubrousku vkusně ozdobí každý stůl.
    12. února 2016 ● 06:00

    Dobré víno, vynikající jídlo, zapálené svíčky... Romantická večeře dokáže navodit tu správnou atmosféru. A nemusí to být zrovna jen na svátek všech zamilovaných. Taková večeře se však neobejde bez dokonale prostřeného stolu. A na ten patří i květiny. Nemusí to ale nutně být obrovský pugét ve váze, přes který na sebe neuvidíte. Ukážeme vám, jak z ubrousku složit růži, která vkusně ozdobí každý stůl.

  • 1.

    Praktický video návod vám pomůže

    Video
    Video se připravuje ...

    ... YouTube.com/Cheryls2CentsWorth

    Elegantní růže z ubrousku jsou jednoduchým, ale účinným způsobem, jak ještě vylepšit už tak dokonale prostřený stůl. Nezáleží na tom, zda jde o tabuli připravenou na posezení s přáteli nebo o intimní večeři. Tyhle nádherné květy zaujmou a potěší každého. A i když na první pohled vypadají složitě, je jejich výroba opravdu snadná. Nevěříte? Zkuste si to! Máme pro vás postup krok za krokem.

  • 2.

    Ubrousek přeložte

    ...
    Autor: therosemaryhouse.blogspot.cz


    Krok 1.: Vezměte si jakýkoliv čtvercový textilní ubrousek a položte ho na stůl před sebe tak, aby jeden z rohů směřoval kolmo nahoru. Platí, že čím větší, tím snadněji se vám bude růže skládat. Až si to nacvičíte, zvládnete to i s malým čtvercem. Ubrousek pak diagonálně přeložte na polovinu. Konečný výsledek bude vypadat jako trojúhelník.
  • 3.

    Zarolujte ho

    ...
    Autor: therosemaryhouse.blogspot.cz


    Krok 2.: Delší spodní stranu uchopte uprostřed a začněte ubrousek rolovat směrem k sobě, dokud se nedostanete asi až do půlky původního trojúhelníku. I když se vám to možná zdá složité, brzy tomu přijdete na kloub. V této fázi by měl ubrousek vypadat jako trojúhelník se dvěma "ocásky", jedním vlevo a druhým vpravo.
  • 4.

    Vytvořte základ květu

    ...
    Autor: therosemaryhouse.blogspot.cz


    Krok 3.: Vezměte konec jednoho "ocásku" a začněte ubrousek rolovat, dokud nedosáhnete konce druhého "ocásku". Až s tím budete hotovi, zastrčte volný konec do kapsičky, která vznikla na spodním lemu.
    ...
    Autor: therosemaryhouse.blogspot.cz

  • 5.

    Vytáhněte dva lístky

    ...
    Autor: therosemaryhouse.blogspot.cz

    Krok 4.: Uvnitř smotaného ubrousku najdete dva zbylé cípy. Uchopte je a vytáhněte jeden vlevo a druhý vpravo. Je to opravdu snadné. Tento krok je pro konečný vzhled růže nejdůležitější, proto ho proveďte opravdu pečlivě.

    ...
    Autor: therosemaryhouse.blogspot.cz
  • 6.

    Růži na hotové listy usaďte

    ...
    Autor: therosemaryhouse.blogspot.cz

    Krok 5.: Ubrousek otočte vzniklým květem k sobě. Budete příjemně překvapeni, že v ruce držíte nádhernou růži. Látku tvořící spodní dva listy ještě upravte a hotovou růži umístěte na stůl.

    ...
    Autor: therosemaryhouse.blogspot.cz

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy