Moderní doba přináší modernější produkty, a proto se Campingaz®  zaměřil především na výrobu a vylepšování plynových grilů. Plynové grily nabízejí hned několik výhod. Jídlo připravené na plynovém grilu je rychleji hotové, chutné a daleko zdravější. Šťávy z jídla neodkapávají přímo na rozžhavené uhlí nebo na brikety a karcinogenní látky se nevypařují do připraveného jídla. Díky regulaci teploty, kterou plynový gril umožňuje, si maso připravíte přesně tak, jak ho máte rádi. Vyhnete se obtížím se zapálením grilu a nemusíte se bát, že se vám jídlo na grilu spálí. Ještě jednoduší je pak čištění grilu. Campingaz®  nabízí grily, ze kterých se snadno vyndají všechny znečištěné části a na vás je jen vložit je do myčky.

Hořáky, díky kterým je grilování hračka  

A čím vás grily od Campingazu dostanou nejvíce? Při výběru grilu vás určitě budou zajímat hořáky. Grily Campingaz®  disponují keramickými hořáky, nerezovými hořáky trubkového profilu a plochými hořáky z aluminizované oceli, umožňujícími grilovat nezávisle pouze na polovině nebo na celé ploše grilu.Trubkové hořáky účinně rozvádí teplo po celé grilovací ploše, díky speciálnímu postavení hořáku do tvaru V. Plamen se snadno přizpůsobí potřebám nepřímého grilování a vhodné jsou i na ohřívání jídla. Campingaz®  hořáky jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, dlouhodobě a bezproblémově vám zajistí spokojené grilování. Navíc jsou chráněny speciálním chráničem hořáku, který zároveň funguje jako rozptylovač tepla.

Jednou z nejnovějších technologií v oblasti hořáků je patentovaná technologie Radiant burner system® neboli RBS®. Jde o keramické hořáky umístěné po bocích grilovací vany, které umožňují zdravější grilování, protože šťávy z grilovaného jídla neodkapávají na hořáky a tuk se nepřipaluje. Hořáky dosahují teploty až 300°C po celé grilovací ploše. Keramické hořáky umožňují přímé i nepřímé grilování nebo použití rotační jehly. Kdo tenhle systém jednou vyzkouší, už nikdy nechce jiný!

Autor: Campingaz®

Jednoduché čištění

U většiny grilů Campingaz® oceníte InstaClean® systém. Díky tomuto patentovanému systému už nebudete muset trávit dlouhé hodiny s umýváním vašeho grilu. Můžete totiž vyjmout všechny omyvatelné části grilovací vany a snadno je naskládat do vaší myčky. Více času vám pak zbyde na rodinu a přátele. Usnadněte si práci a svěřte se do rukou odborníkům na grilování, kteří myslí na všechno.

Autor: Campingaz®

Grily nabízí široké spektrum využití. Už opravdu nemusíte grilovat jen klobásky nebo steaky. Staňte se opravdovými mistry grilu a překvapte své přátele dobrotami, na které budou ještě dlouho vzpomínat. S Campingazem je to hračka. Experti na grilování z firmy Campingaz® přišly se systémem Culinary Modular. Udělejte si na grilu dokonalý steak, rybu, španělskou paellu, asijskou specialitu, grilované kuře nebo dokonalou pizzu. Na grilu si můžete připravit i domácí pečivo nebo sladké buchty. Stačí trochu fantazie. O této technologii vám napíšeme víc příště.

Autor: Campingaz®

Pokud si opravdu chcete užít grilování se vším, co k němu patří a pochutnat si na různých dobrotách, inspirujte se nápaditým Martinem Škodou. Jeho jídla nejen krásně vypadají, ale jsou jednoduchá a neskutečně dobrá. Vyzkoušejte Paellu Valenciana a vychutnejte si každé sousto.

Autor: Campingaz®

Paella Valenciana

Co budete potřebovat na 5 porcí?

Na paellu

asi 600 g kuřecího masa (stehna nebo křídla)

1 velká lžička mleté maďarské papriky

1 velká lžička kurkumy

špetka cukru
hrst zelených fazolek
3 lžíce rajčatového pyré

2 papriky (zelená, červená)
asi 1000ml drůbežího vývaru
350g kulatozrnné rýže
1 menší lžička sušeného šafránu
hrst hrášku
3–4 lžíce oleje
mořská sůl, bílý pepř

Postup
Maso nakrájené na větší kousky okořeňte kurkumou, mletou paprikou, solí, pepřem, špetkou cukru a marinujte ideálně přes noc. Ve velké pánvi rozpalte olej. Poté začněte smažit kuřecí maso (případně i králíka). Asi za 4–5 minut by mělo být hezky opečené. Přidejte nakrájenou papriku, lusky a při střední teplotě restujte další 2 minuty.  Přidejte pyré a opět krátce zarestujte. Přilijte vývar a začněte do pánve postupně směrem do kříže vsypávat rýži. Vše zamíchejte a přidejte šafrán, který jste předtím chvíli nechali máčet v troše teplé vody. Počkejte, až vývar začne vřít, dle potřeby dosolte a při nižší teplotě nechte paellu probublávat asi 20 – 25 minut (dokud se nevypaří většina vody a rýže nebude hotová). Ke konci ochutnejte, dle potřeby dochuťte, přidejte hrášek a paellu nechte krátce dojít.

Škoda nevědět: Do valencijské paelly se původně dávalo také králičí maso. Pokud chcete, můžete jej přidat spolu s kuřecím. 

Na servírování

Velká snítka listové petržele

Citron

Hotovou paellu podávejte s nakrájenou petrželkou a kousky citronu.

Fotogalerie
6 fotografií