Zvyšte možnosti svého grilu a staňte se opravdovými specialisty na grilování

Culinary Modular rošt vyrobený z nejkvalitnější litiny s vyjímatelným středem je součástí mnoha grilů značky Campingaz®  a pro většinu dalších grilů je možné ho dokoupit. Tento unikátní systém vám dokáže nahradit celou kuchyň a přitom se vůbec nemusíte hnout od grilu. Překvapte své hosty neodolatelnou paellou, grilovaným kuřetem nebo skvělou asijskou specialitou.

Autor: Campingaz®

Jak na to?

Jednoduše vyměňte prostřední oválnou část litinového roštu za požadované příslušenství z řady Campingaz Culinary Modular. Máte chuť na vynikající pizzu, koláče nebo domácí pečivo? Stačí vyměnit rošt za pizza kámen. Asijské jídlo na grilu zvládnete bez problémů díky Wok pánvi. Pokud si vezmete na pomoc širokou pánev na paellu, můžete vykouzlit skvělý španělský pokrm. A díky pečícímu stojanu na drůbež si připravte domácí grilované kuře.

Překvapte své hosty rozmanitostí a užijte si grilování opravdu naplno. Pro ještě větší efekt si můžete pořídit otáčecí rožeň na elektrický motorek a připravit si jakékoliv maso v celku. V rozmanitosti a ve vaší fantazii se meze nekladou. A pozor! Ode dneška můžete grilovat na dřevěném uhlí i na plynovém grilu! Jak je to možné? Do vyjímatelného středu roštu Culinar Modular vložíte Campingaz košík na uhlí a tam nasypete rozžhavené brikety. Kdykoliv můžete svůj plynový gril přeměnit během chvilky na gril na dřevěné uhlí, užít si tak atmosféru a chuť doutnajícího dřeva a přitom na druhé půlce snadno grilovat na plynu.

Autor: Campingaz®

Těžká zkouška

Tento rok jsme systém podrobili zatěžkávací zkoušce. Začal ho využívat opravdový mistr, jak v kuchyni, tak u grilu, Martin Škoda.

„ Gril se systémem Culinary Modular, to je prostě taková přenosná kuchyně pro všechny případy. Nemusím řešit, jestli mám vedle sebe vařič, nebo troubu, vše odvařím přímo na grilu, rychle a bez zbytečných komplikací. Zrovna u kuřete to byla obrovská výhoda, protože nebyl problém ho udělat vcelku, aby zůstalo krásně křupavé a šťáva z kuřete pak zkapávala do přiloženého pekáče a ochutila brambory,“ popisuje Marin Škoda své zkušenosti s Culinary Modular systémem od Campingazu.

Byla by škoda nevyzkoušet jeden z Martinových úžasných receptů, které sám připravil právě na Culinary Modular systému. Se značkou Campingaz®  je Škoda negrilovat.

Autor: Campingaz®

Grilované celé kuře, zelný salát s křenem a mrkví, bylinková majonéza / 5 porcí

Na kuře

1 celé kuře (asi 1,5kg)

1 plnější lžíce soli

1 malá lžička bílého pepře

1 / 2 lžičky strouhaného muškátového oříšku

1 plná lžička kurkumy

1 plná lžička sušeného mletého česneku

1 plná lžička mletého hořčičného semínka

1 / 2 lžičky cukru

3 lžíce slunečnicového oleje

Malé brambory (styl grenaille)

100g slaniny

Zelenina (papriky, cibule, cuketa…)

Z koření, soli, pepře a cukru vytvořte marinádu. Kuře ze všech stran potřete, zkuste se prsty dostat i pod kůži a do břišní dutiny. Je potřeba, aby kuře bylo co nejvíce ochucené. Poté nechte maso odležet alespoň 90 minut při pokojové teplotě, nebo přes noc v lednici.  Maso potřete olejem, postavte na stojan a grilujte při 180 °C v zaklopeném grilu asi 60 minut. V půlce grilování můžete do pekáče přihodit kostky slaniny, pár malých brambor a nakrájenou zeleninu – vše se krásně ochutí šťávou, kterou maso pouští. Kuře pečte hezky dokřupava, ke konci můžete teplotu zvýšit, aby se dobře opeklo. 

Na salát

½ hlávky bílého zelí

1 lžíce cukru

Sůl a pepř (dle chuti)

4 – 5 lžic slunečnicového oleje

2 – 3 lžíce kvasného octa

1 lžíce strouhaného křenu (klidně ve sklenici)

1 mrkev

Zelí nastrouhejte / nakrájejte na tenké nudličky, dejte do mísy, pocukrujte, osolte a promačkejte rukou. Hezky zkřehne. Poté k zelí přidejte křen, nastrouhanou mrkev, olej a ocet. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Na ochucenou majonézu

200g majonézy

Hrst listové petrželky

Šťáva z ½ citronu

Pepř

Majonézu promíchejte s nasekanou petrželkou, opepřete a dochuťte šťávou z citronu.

Fotogalerie
6 fotografií