Turistické vařiče patří k těm nejmenším a nejskladnějším. Navíc jsou navrženy tak, aby byly co nejlehčí, bezpečné a spolehlivé. Mezi nejdůležitější benefity turistických vařičů od Campingazu patří technologie Easy Clic® Plus. Jedná se o pohodlnější systém vyvinutý pro ventilové kartuše - pro připojení jednoduše otočíte o 45°! Turistické vařiče se hodí spíše pro jednodušší vaření. Skvělé vám pomohou, když si budete chtít uvařit vodu na čaj nebo ohřát menší porci jídla.

Autor: Campingaz®

V případě, že chcete vařič využívat k přípravě náročnějšího jídla nebo počítáte s tím, že budete vařit pro více osob, sáhněte spíše po jedno nebo dvouplotýnkovém vařiči. Ať už jste na horách, v lese nebo v kempu s rodinou vždy se na tohoto skladného pomocníka můžete spolehnout. Všechny typy vařičů využívají kartuše nebo plynovou bombu, u kterých si můžete vždy být jisti spolehlivostí, bezpečností a praktičností. Navíc se dají dokoupit v případě potřeby kdekoliv na světě. A jaký vařič si vybrat? S jednou nebo dvěma plotýnkami? „Jednoplotýnkový vařič je lehčí a kompaktnější, ale umožňuje vařit pouze jedno jídlo. Dvouplotýnkový vařič vám dává více možností pro vaření ale je o něco těžší. Velkou výhodou u vybraných dvouplotýnkových vařičů je technologie Xcelerate, díky které zkrátíte dobu vaření i za větrných podmínek na polovinu, čímž výrazně snížíte spotřebu plynu. Umožňují to nové patentované hořáky se závětřím a podporou hrnce. Tahle vychytávka ušetří váš čas i peníze a vy si užijete dovolenou bez starostí,“ vysvětluje rozdíl Lukáš Horovitz, specialista společnosti Campingaz. Ať už si vyberete model s toasterem, grilovacím roštem, nebo s teleskopickými nohami, vždy budete o krok napřed. Jednoduché je i čištění plynových vařičů, které vám zabere jen krátkou chvilku, pak už stačí jen zabalit vařič do batohu nebo do tašky a vyrazit vstříc dalším prázdninovým zážitkům.

Autor: Campingaz®

Autor: Campingaz®

Ale tou největší novinkou letošní sezóny je Party Grill. Je kompaktní, malý a skladný. Všechny jeho části během pár vteřin složíte a můžete vyrazit na výlet nebo třeba na pinknik. Party Grill vám splní doslova každé kulinářské přání, dá se na něm totiž jak vařit, tak grilovat. Jak už napovídá název technologie - Multi-cooking systém, tak v tomto společníkovi pro kempingové vaření se skrývá mnoho možností. Na pánvičce si můžete připravit například luxusní anglickou snídani s fazolkami, párky a toustem. K obědu si ugrilovat právě ulovenou rybu a na večer si pochutnat na vynikajícím jídle od Martina Škody s názvem Choripan – chorizo v bagetě s omáčkou chimichurri (recept najdete níže).

 

Autor: Campingaz®

Jsme mile překvapeni jakou oblibu si tahle novinka – Party Grill 200  v letošní sezóně získal
a to nejen díky své multifunkčnosti a jednoduchému ovládání, ale také kvůli svému modernímu designu. Také samotné uživatele těší, že se jich kolemjdoucí zeptají, kde tuhle šikovnou věcičku pořídili
,“ dodává Lukáš Horovitz.

Recept:

Autor: Campingaz®

Choripan – chorizo v bagetě s omáčkou chimichurri

Na omáčku

Hrstka oregana (5g)

Hrstka koriandru (5g)

1 malá červená cibule

Velká hrst listové petržele (15g)

Špetka mletého chilli

Větší lžička dijonské hořcice

Větší lžička medu

3 stroužky česneku

60ml olivového oleje

3 lžíce vinného octa

Sůl, černý pepř

Všechny ingredience mimo cibule a petrželky dejte do úzké nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte. Poté přidejte nasekanou cibuli a petrželku, zamíchejte a nechte alespoň hodinu odležet.

Na dokončení

5 kvalitních klobásek na gril (ideálně chorizo)

5 malých baget

Klobásky opečte dokřupava na grilu, dejte je do rozřízlé bagety a přilijte trochu omáčky chimichurri. Tohle jídlo je ideální na party. Každý si v průběhu večera upeče klobásku, když zrovna dostane chuť a vy to máte bez práce.