Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

6 překvapivých způsobů, jak použít lak na nehty

/
  • Určitě vás překvapí, k čemu všemu lze lak na nehty použít!
    13. července 2016 ● 06:00

    Asi většina z nás používá lak na nehty pouze k účelu jemu původně určenému. My vás nyní přesvědčíme, že aspoň dvě lahvičky by měly mít doma i ty z vás, které lakovaným nehtíkům vůbec neholdují. Lak na nehty totiž může sloužit k úplně jiným a veskrze velice praktickým účelům. Možná zjistíte, že se od nynějška stane vaším novým domácím pomocníkem. Aby tomu tak bylo, máme pro vás sérii tipů, k čemu všemu se taková nenápadná lahvička může hodit.

  • 1.

    Bleskové měření


    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Kdo používá při vaření odměrku pouze s průhledným vytlačeným označením množství, určitě v rychlosti tápe a pracně hledá správnou čárku. Jestliže si však na nádobce označíme často používané množství pestrým lakem na nehty, práce s odměrkou bude blesková a nikdy se už nespleteme. Stejná metoda poslouží na odměrce na léčivé sirupy a kapky.

  • 2.

    Lepení obálek



    Samolepicí obálky nebývají příliš spolehlivé. Pojistit jejich obsah můžeme tak, že na spodní okraj obálky naneseme trochu laku a zalepíme. Takové psaní pak nelze otevřít ani nad horkou párou.

     

    dopis
    Autor: shutterstock.com

  • 3.

    Těžítko jako drahokam

    Zatoužíme-li si vyrobit krásné lesklé těžítko, můžeme vyzkoušet následující postup. Připravíme si hladký větší oblázek, pánev, vodu a bezbarvý lak na nehty. Do pánve nalijeme asi 1 centimetr vody a na hladinu kápneme kapku bezbarvého laku, který se rozprostře po celé ploše. Pak kámen špičkami prstů opatrně převalujeme ve vodě, aby se pokryl lakem. Nakonec ho necháme uschnout na novinách. Kdo je výtvarně nadaný, může zkusit na kámen předem něco namalovat akrylovými barvami nebo i obyčejnými pastelkami.

    kámen
    Autor: shutterstock.com

  • 4.

    Ochrana bílých švů obuvi



    Boty budou jako nové i po několika nošení.
    Autor: Archiv firem
    U bělostných sportovních bot je největší problém s údržbou švů. Zašpiněné boty sice vypereme do běla, podle zašedlých švů už ale každý pozná, že nejsou nové. Jestliže však u nových bot zatřeme ještě bělostné švy bezbarvým lakem, nikdy se nám vlastně nezašpiní.

     

  • 5.

    Tkaničky, které se netřepí



    Přehnaná péče rodičů dětem nesvědčí
    Autor: Shutterstock.com
    Třepí se vám tkaničky do bot? Ponořte jejich konce do lahvičky s bezbarvým lakem, zkruťte konce dohromady a nechte několik hodin zaschnout. Stejným způsobem lze chránit třepící se manžety nebo kraje sukní, kabátů a tak dále.

  • 6.

    Knoflíky, které se neutrhnou



    Jestliže na knoflíkové nitě kápneme kapičku bezbarvého laku, nit se nebude párat, a knoflík se tak neutrhne.

    knoflík
    Autor: shutterstock.com

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy