Letos je tomu 94 let, co Němec Hans Riegl vyrobil první gumové medvídky. K tomuto tvaru cukráře inspirovali tančící medvědi na pouti. Vsadíme se, že by ho tenkrát ani nenapadlo, že právě na gumových medvídcích si někteří lidé o téměř sto let později vytvoří téměř až závislost. 

Kromě toho, že je můžete využít na mnoho způsobů v kuchyni, tak jejich krásný tvar potěší i jako šperk, který máte hotový za pár minut. Navíc je to tak jednoduché, že to zvládne každý! 

Co budete potřebovat: dva zlaté medvídky Haribo (nechte volně na vzduchu alespoň několik dní), bižuterní kleště, dva ketlovací nýty, dva afroháčky, dva dlouhé špendlíky a průhledný lak na nehty.

Postup: Medvídka propíchněte dlouhým špendlíkem od středu jeho hlavičky k jeho spodní části. Držte špendlík za jeho konec a medvídka důkladně natřete ze všech stran průhledným lakem a zapíchněte ho do stabilního materiálu, kde může uschnout. Poté špendlík vyndejte a vyměňte ho za nýt, ten vsuňte zespodu medvídka směrem nahoru k jeho hlavičce. Vrchní část nýtu vytvarujte do očka pomocí kleští. Ještě než očko dotáhnete, vložte do něj afroháček a očko uzavřete.

Video
Video se připravuje ...

Vyrobte si krásné náušnice z gumových medvídků! Brigita Zemen