V oblasti chlazení máte na výběr hned z několika možností. Zvolit můžete pasivní chladicí box, termoelektrický chladicí box nebo elegantní a stylovou chladicí tašku. S taškou jednoznačně uděláte nejvíce parády, stylovky, které nabízí firma Campingaz jsou k nerozeznání od kabelky. Nikdo nepozná, že máte tašku plnou vybraných dobrůtek a vy zůstanete elegantní při každé příležitosti. Tašky od této společnosti udrží jídlo v chladu až 11 hodin při použití chladicích vložek a navíc je jejich vnitřek vyroben z polyetylenu, takže nehrozí prosáknutí jídla ani pití při vzniku nějaké nehody. Tento materiál je antibakteriální, takže se nemusíte bát ani vzniku plísní. Tašky jsou ideální na menší piknik, přece jen se toho do nich nevejde tolik jako do chladicího boxu. Jejich obrovskou výhodou je ale jejich všestrannost. Nejen, že v létě udrží vaše jídlo čerstvé a v chladu, ale díky speciální vložce tašku můžete využít i na transport teplého jídla.

Autor: Campingaz®

Pokud se chystáte na chatu, pod stan nebo na větší výlet a víte, že s sebou povezete potraviny, doporučujeme využít chladicího boxu. Campingaz nabízí pasivní chladicí boxy nebo elektrické. Moderní zpracování vás nadchne stejně tak, jako prostorný vnitřní prostor boxu. Kvalitu umocňuje tuhý plášť z té nejlepší PU izolace i antimikrobiální vložka, která udržuje obsah boxu čerstvý a chrání ho před případnými plísněmi a zápachem. Antimikrobiální účinek je trvalý, protože tato speciální přísada je zatavena přímo v samotném materiálu. Díky tomu nemůže být antimikrobiální složka zničena nebo její efekt oslaben.

Na delší cesty, do kempu nebo na chatu doporučujeme termoelektrické chladicí boxy. Campingaz nabízí kvalitní přístroje vyrobeny s prémiové izolace. Chytrý ventilátor vydává maximálně 39 dB, takže vás nebude rušit ani v noci. Stejně tak, jako u pasivních chladicích boxů i tyto obsahují antimikrobiální přísadu vstřikovanou do plastu uvnitř vložky, která chrání box i vaše potraviny před zápachem, plísněmi a prodlužuje živostnost přístroje. S novým a moderním tvarem postaveným ze silného a hustého polypropylenu zůstanou boxy chladné i hodiny po odpojení od zdroje. Testy ukazují, že tepelné ztráty jsou z 30% přes horní část a z 30% přes základnu boxu. Nové modely se vyznačují zvýšenou izolací ve víku a v základně boxu. Po stranách boxu je izolace naopak snížena a díky tomu jsou vnější rozměry menší, aniž by měly vliv na vnitřní kapacitu či výkon boxu. Izolačním materiálem je polyurethan, coby nejkvalitnější dostupná izolace na trhu, poskytující o 30% lepší izolaci.

Autor: Campingaz®

Ať už vyrazíte kamkoliv přibalte si kvalitní chladicí box, chutné jídlo a lehký cestovní gril. Vyzkoušejte například skladný 1 Series Compact. Je malý, ale poslouží vám jako plnohodnotný gril. Vyzkoušet na něm můžete třeba delikátního grilovaného pstruha podle receptu Martina Škody.

Autor: Campingaz®

Grilovaný pstruh s letním salátem / 5 porcí

Na rybu

5 čerstvých pstruhů (nebo makrel)

Sůl, bílý pepř

1 – 2 citrony

2 – 3 lžíce slunečnicového oleje

Do ryby udělejte z obou stran tři šikmé zářezy, max. 0,5 cm hluboké. Poté pstruhy osolte, opepřete, zakápněte citronem a mírně potřete olejem. Gril rozpalte na střední teplotu a ryby za občasného otáčení grilujte 10 až 15 minut. Maso by mělo hezky odpadat od kosti, ale nebýt vysušené.

Na salát

2 hrsti rukoly

3 hrsti mixu salátů

2 pomeranče

1 grep

Hrst černých oliv (kalamata)

5 – 6 lžic řepkového oleje

1 malá lžíce dijonské hořčice

2 – 3 lžíce vinného octa

1 lžička medu

Špetka chilli (není nutné)

Sůl, bílý pepř

Z pomerančů a grepu okrájejte kůru a dužinu nakrájejte na segmenty. Ty dejte do mísy, přihoďte olivy, rukolu i salát. Ze zbylých ingrediencí umíchejte dresink a salát ochuťte. Promíchejte a dle potřeby dochuťte.