Čekáte větší návštěvu a chcete připravit lehké a zdravé jídlo, které zároveň všechny oslní? Připravte si vcelku grilované krůtí prso. Díky nápaditému receptu od mladého kuchaře Martina Škody nebude maso vysušené a nadchne i náročného strávníka. K masu vcelku se skvěle hodí svěží salátek z bulguru, rajčat a máty. Tuhle parádu jsme společně s Martinem ugrilovali na zbrusu novém grilu 2 Series RBS® LXS.  Díky speciálním hořákům s technologií RBS je grilování na grilech znaky Campingaz  zdravější, neboť šťávy z pokrmů neodkapávají na hořáky a tuk se tak nepřipaluje. Celý recept na vcelku grilované krůtí prso, salát Tabbouleh a jogurtový dip najdete zde.

Autor: Campingaz®

Ti, co mají děti, si často lámou hlavu s tím, co dát při grilování právě jim, když dospělí si pochutnávají na steaku. Udělejte svým ratolestem radost a připravte jim bezkonkurenční domácí grilované kuře. Přijde vám to moc složité? Opak je pravdou! Stačí si pořídit vychytaný pečící stojan na kuře. Celé kuře na něj posadíte, podle svého lehce ochutíte a dáte na gril. Pod kuře přihoďte pár kousků zeleniny a brambor a za hodinku je hotovo. Uvidíte, že děti se budou po téhle luxusní grilovačce olizovat ještě pěkně dlouho. Vy si steak přidejte na gril na posledních deset minut a hody můžou začít. Pokud chcete ochutnat kuře, udělejte to při porcování, garantujeme vám, že později už nebudete mít příležitost. Tohle jídlo se ztrácí závratnou rychlostí.  Recept od Martina Škody na grilované celé kuře, zelný salát s křenem a mrkví a  bylinkovou majonézu najdete zde.

Autor: Campingaz®

Patříte k milovníkům španělského jídla? Rádi zkoušíte nové věci? Připravte si na grilu pravou domácí Paellu. Toto jídlo, které je symbolem Valencie si zamilujete. Paellu si jednoduše připravíte díky Culinary Modular systému. S tímto systémem zvýšíte možnosti svého grilu. Jednoduše vyjměte prostřední oválnou část litinového roštu a vyměňte ji za požadované příslušenství z této vychytané řady.

Autor: Campingaz®

Valencijská paella

Na 5 porcí budete potřebovat:

Asi 600 g kuřecího masa (stehna nebo křídla)
Špetka cukru
Hrst zelených fazolek
3 lžíce rajčatového pyré
2 papriky (zelená, červená) 
Asi 1000ml drůbežího vývaru nebo vody
350g kulatozrnné rýže 
1 menší lžička sušeného šafránu (nebo španělského koření na paellu)
Hrst hrášku
3 – 4 lžíce oleje
Mořská sůl, bílý pepř

Celý recept na Paellu od Martina Škody najdete zde.

A teď by to chtělo sladkou tečku! Máte doma kopeček zmrzliny? Kupte si ananas, hoďte ho na gril, přidejte zmrzlinu a zakápněte karamelovou omáčkou. Tímto luxusním dezertem z grilu oslníte naprosto každého hosta. Ananas si můžete připravit i v zimě, zahřeje vás na těle i na duši. Nechte se inspirovat  a vyzkoušejte grilovaný ananas s karamelovou omáčkou, zmrzlinou a opečenými mandlemi podle jeho receptu.

Autor: 

Na 5 porcí budete potřebovat:

Na karamelovou omáčku:
200g krupicového cukru
150ml smetany ke šlehání
50ml vody na pokropení cukru

Na ananas:
1 ananas
Přepuštěné máslo (pokud používáte pánev místo grilu)
Opražené mandle
Vanilková zmrzlina (dle chuti)

Celý recept najdete zde.

 

 

Fotogalerie
7 fotografií