Naši věrní přátelé a domácí miláčci, ačkoli na to možná mnohdy ani nevypadají, mají v sobě přirozeně uchované silné lovecké půdy. Toho se dá využít při různých hrátkách, při nichž figuruje nějaká hračka jako „kořist“ a při kterých se zabaví páníček i pejsek.

Navíc nelze podceňovat ani výchovný charakter hry, při které můžeme nenásilnou formou rozvíjet a ovlivňovat charakter svého psa. Jen pozor na jedno důležité pravidlo: „Hrát si s pejsky začínáme i končíme my lidé, abychom jasně definovali, kdo má dominantní postavení a poslední slovo ve smečce,“ připomíná v dalším díle oblíbeného pořadu Vychytávky Ládi Hrušky jeho hlavní protagonista, který nám ukáže, jak si jednoduše a levně vyrobit pěknou psí hračku a uspořádat malý a zábavný domácí hon za kořistí.

Co budete potřebovat:

  • hůlku (např. bambusovou tyčku, dřevěný klacík apod.)
  • různobarevná stará trička
  • nůžky
  • motex pásku
  • tavnou pistolku
  • staré molitanové madlo

Postup:

Trička rozstříháme na množství úzkých, různě dlouhých proužků, které pak pomocí tavné pistolky přilepíme na jeden konec dřevěné hůlky (jako bychom vyráběli mávátko). Takto připevněnou látku pro jistotu ještě pořádně zpevníme motex páskou, aby to něco vydrželo! Na koncích jednotlivých látkových proužků uděláme malé uzlíky. Na druhý konec hůlky přilepíme molitanové madlo, aby se nám hůlka lépe a pohodlně držela.

Video
Video se připravuje ...

Vychytávky Ládi hrušky: Levná hračka pro psy Prima TV

Celý pořad a další vychytávky Ládi Hrušky sledujte 9. října ve 13.25 na Primě!