PROSTOR Místnost v přízemí venkovské chalupy je průchozí, sousedí z jedné strany se vstupní chodbou a z druhé s obývacím pokojem. Má okno do dvora.

PROBLÉM Po rekonstrukci místnost získala novou prkennou podlahu, která ale měla
obrovské spáry a prohýbala se. Pracovní desky byly jen provizorní.

ŘEŠENÍ Nová podlaha je položená kvalitně a barevností odpovídá stylu kuchyně.
Nábytková sestava je umístěná podél celých dvou stěn a má praktickou dispozici do tvaru písmene L. Jídelní stůl má své tradiční místo u okna, nebylo třeba to měnit.

 

DŘÍVE Dispozice kuchyně tu byla vlastně jen naznačena provizorním vybavením.

 

NYNÍ Nová kuchyň je plnohodnotným srdcem celého domu a množstvím úložných i pracovních ploch je připravená pro celoroční provoz.

 

DŘÍVE Vybavení kuchyně bylo provizorní, ale ani sezonnímu provozu nevyhovovalo. Při nedávné rekonstrukci přibyla prkenná podlaha, bohužel kvůli nekvalitní pokládce musela pryč.

NYNÍ Lednička s mrazničkou jsou ukryté ve velké skříni v rohu, takže další prostor
kolem pracovní desky je už pohodlně přístupný, i když se při vaření střídá víc lidí,
což na chalupě bývá obvyklé.

 

DŘÍVE Vedle okna je velký panel elektrického topení, který sice nerušil, ale ani prostoru stylově nic hezkého nepřinášel.

 

NYNÍ Kuchyň působí, jako by tu byla odjakživa, a její styl ladí se starým stropním trámem. Skříň vedle okna skrývá radiátor.

DŘÍVE Krásný původní výklenek ve zdi kuchyně volal po zasloužené pozornosti a také
po praktickém využití. 

NYNÍ K venkovskému stolu patří tradiční lavice. Leeda ji nechala vyrobit na míru tak, aby maximálně využila prostor u okna.

 

Bílá výmalba do venkovské chalupy patří a působí tu přirozeně. Světle modré odstíny působí venkovsky i elegantně zároveň. Přírodní dřevo je na podlaze, pracovních plochách i na nábytku.  

Vytvořeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení.