Co budete potřebovat?

• Na výrobu adventního věnce budete potřebovat neživý základ, my jsme použili věnec z kokosových lehce dobělených slupek.

• Na dekoraci jsme zvolili jednak přírodní materiály, jako jsou nařezaná kolečka z větví břízy, sušená jablka, kousky skořice, větve a netradiční živé netřesky.

• Přírodní věnec rozzáří a dodá mu vánoční lesk nějaká blyštivá ozdoba nebo hvězdička.

• Samozřejmě nesmí chybět svíčky, ty můžete zvolit stejně velké nebo kombinovat různé velikosti. Pod svíčky byste měli vždy použít bodce, které snižují riziko vzplanutí věnce od zapálených svíček.

Postup:

Zdobit začněte od největších dekorací a doplňujte drobnějšími prvky. Nebojte se používat tavné pistole, i když se vám nedopatřením povede lepidlem trochu zapatlat věnec, pořád na ta místa můžete aplikovat přízdobu a zakrýt tak případné nedostatky. Lepidlo nám navíc umožňuje přichytit ozdoby i v kolmém směru, nejen naplocho, a tak získává věnec krásný plastický vzhled.

Kombinace hrubého základu s drobnými dekoracemi zase vytváří zajímavý jemný efekt. Vždy dodržujte pravidlo, že by dekorace měla být vyvážená jak barevně, tak rozdělením zdobicího materiálu.

Jelikož používáme jediný živý materiál, a to netřesk, věnec vydrží i do dalších let, netřesk bude jediná ozdoba, kterou budeme muset odstranit, aby nám do příštích Vánoc neuhnil. Živé materiály by se měly správně lepit speciálním lepidlem, ale právě netřesk je tak tvrdý, že ho můžete klidně přichytit klasickou tavnou pistolí.

Jako závěrečnou tečku použijeme tradiční krajku, kterou uvážeme do mašle. Konce stužky nebo mašle můžeme záměrně nechat delší, aby krásně přepadly přes okraj stolu.

Celý postup najdete ve videu v úvodu článku.