Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Babské rady pro dokonale čisté a nadýchané prádlo. Znáte je všechny?

/
  • Video se připravuje ...
    2. června 2017 ● 06:00

    Se špinavým prádlem se budeme potýkat pořád. Takže prát budeme taky navěky. Ale proč si to trochu neusnadnit? Máme pro vás pár triků, jak praní zjednodušit a vylepšit. A věřte, že fungují!

  • 1.

    Pračka je základ

    Nezanedbávejte pračku. To je naprostý základ. Jednou za čas ji důkladně vymyjte, nechte proprat naprázdno a vyčistěte filtr.

    Návod, jak pračku dokonale vyčistit, naleznete ve videu:

    Video
    Video se připravuje ...

    Jak vyčistit filtr u pračky? Irena Sládečková

  • 2.

    Nadýchané prádlo

    Autor: shutterstock.com

    Jestli chcete mít prádlo nadýchané, přidejte do pračky trochu prášku do pečení nebo jedlé sody.

  • 3.

    Náhrada aviváže

    Autor: Shutterstock.com

    Když vám dojde aviváž, nezoufejte a nalijte do pračky trošku úplně obyčejného kondicionéru na vlasy. Představte si, že má někdy lepší účinky než drahé přípravky na změkčení prádla.

  • 4.

    Bílé prádlo

    Autor: Shutterstock.com

    Opět levnější řešení než bělicí prášky a bělidla. Stačí jen citron! Dávejte ale pozor na to, že je potřeba šťávu přidávat do tekutého pracího prostředku.

  • 5.

    Ztracené ponožky

    Autor: Shutterstock.com

    Taky máte doma ponožkožrouta? Dáte do pračky obě ponožky, a když věšíte prádlo, je tam jen jedna?! Vyzrajte na ně tím, že je před praním spojíte gumičkou.

  • 6.

    Tmavé prádlo

    Autor: Shutterstock

    Když chcete zachovat sytou tmavou barvu, přilijte do prádla během máchání dva šálky uvařené kávy nebo silného čaje. K oblečení v tmavších barvách, jako jsou námořnická nebo švestková modř, přidejte při máchání šálek kuchyňské soli.

  • 7.

    Na mastnotu

    Autor: Shutterstock.com

    Na mastné skvrny výborně zabírá bílá křída. Ale opravdu jenom bílá, ať si fleků nepřiděláte ještě víc. Nastrouhejte ji nebo nadrolte na skvrnu a vyperte.

Přidat názor
Počet komentářů: 1

foffa:  Chci se s vami podelit o radu ze svedskych novin Expressen. Cetla jsem tam, ze se ma k prasku pridat jemne mlety cerny pepr, jednu polevkovou lzici, kdyz se pere cerne/berevne obleceni. Zkusila jsem to a i trochu zasedle drive cerne ponozky byly najednou cerne. Napsala jsem to do Ceska rodine a ti se divili, jak se s peprem udrzely barvy. Ne jen ta cerna. Vsechny.

(04. 06. 2017 12:50)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy