Když se řekne montovaný dům, většinou se nám vybaví dřevostavba. Existují ale i jiné možnosti výstavby. Skvělým materiálem pro stavbu energeticky úsporných staveb, který oplývá celou řadou výhod, je keramický beton. Pevnost a trvanlivost, výborné tepelně izolační vlastnosti jsou těmi zásadními vlastnostmi přírodního keramického materiálu. Ty betonu propůjčuje jeho hlavní složka lehké keramické kamenivo Liapor (keramzit). Přidáte-li k výhodám materiálu ještě výhody stavebnicové technologie, vznikne ideální základ pro stavbu nízkoenergetických a pasivních domů.

Typový dům Thoria
Autor: Lias Vintířov

Montovaný dům

Dům jedním tahem (DJT) představuje synonymum pro rychlý a prověřený způsob výstavby domů z velkoplošných dílců z keramického betonu s minimem mokrých procesů. Zároveň je to jeden z nejvýznamnějších dodavatelů montovaných domů na českém trhu. Ten nově doplnil svou nabídku typových projektů a k původním 25 úsporným domům přidal 8 nových nízkoenergetických (pasivních) domů.

Typový projekt i dům na míru

Že by osudová osmička? Pro někoho určitě. Přestože DJT nabízí již připravené typové domy, neznamená to, že do vybraného typu nemůžete promítnout své představy a sny. Samozřejmě můžete vybírat z klasických domů se sedlovou střechou, ale také ze staveb modernějšího rázu. Každý ale můžete optimalizovat dle svých vizí. Například přístavbu garáže, či zrcadlové převrácení půdorysu pro vás zajistí projektanti DJT. Hlavní výhodou typových projektů jsou vyřešené detaily a cena. Typový projekt totiž získáte od DJT při objednávce domu zcela ZDARMA!

Typový dům Xenon
Autor: Lias Vintířov

Výhody technologie DJT

Poté, co si vyberete jeden z typových domů, se stačí rozhodnout, zda ho chcete nechat postavit jen jako hrubou stavbu, dům k dokončení či přímo dům na klíč. Každá fáze má totiž jinou dobu realizace. Hrubá stavba zabere pouze 4 dny, dům k dokončení netrvá déle než 2 měsíce a dům k nastěhování do 6 měsíců. Kromě okamžitého nastěhování po dokončení domu, má tato technologie řadu dalších výhod. Díky velkoplošným dílcům s minimem správně ošetřených spojů bude zajištěna dostatečná neprůvzdušnost obálky. A s patřičnou izolací a moderními technologiemi splní tyto domy snadno přísná kritéria na měrnou spotřebu tepla.

Jak vypadá stavba DJT?

Kvalita domů i služeb

Kromě kvalitních domů nabízí DJT i stejně kvalitní zákaznické služby. Tým odborných poradců provádí zákazníky celým procesem od výběru vhodného typového projektu až po kolaudaci domu. U variant k dokončení získají zákazníci i podrobný návod k úspěšné dostavbě domu.

Velmi oblíbenou službou, která zahrnuje usazení domu na pozemek, vyřízení stavebního povolení a další služby, je inženýring. K objednávce “domu k dokončení” je navíc tato službu dotována částkou 20.000 Kč.

Solidní partner

Renomovaná společnost (Lias Vintířov, LSM, k.s.) představuje pro zákazníky jistotu spolupráce bez problémů. I když je ve stavebnictví nedodržování termínů běžnou záležitostí, existují i výjimky. Dům jedním tahem garantuje dodržení stanovených termínů a ceny stanovené ve smlouvě!

Typový dům Gali
Autor: Lias Vintířov

Pro další otázky navštivte web www.dumjednimtahem.cz.