Fantastické palačinky na víkend: Naučte se je 8x jinak

13. července 2017 • 15:26

Bezchybné palačinky bez trhání a připalování na pánvi? Základem úspěchu je správný poměr surovin a tak akorát husté těsto. Naučte se sladké palačinky podle vyzkoušených receptů! 

Klasické palačinky tak, jak je znáte

Video se připravuje ...

Banánové palačinky

Věděli jste, že banán lze do palačinkového těsta přidat místo cukru i jako náhradu za vejce? A navíc jsou díky němu palačinky sytější. 

Banánové palačinky Banánové palačinky • Autor: iStock

Slané palačinky

Sladké palačinky jsou klasika, ale co si je připravit naslano? Vyzkoušejte je se sýrem nebo špenátem a servírujte k snídani, obědu i večeři.  

Slané palačinky můžete snídat, obědvat i večeřet. Slané palačinky můžete snídat, obědvat i večeřet. • Autor: iStock

Hrnkové palačinky

Jednoduchý recept, který zvládnete i bez váhy. Ingredience odměřte v hrnečku a dokonalý výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. 

Hrnkové palačinky připravíte bez pomoci váhy. Hrnkové palačinky připravíte bez pomoci váhy. • Autor: iStock

Špenátové palačinky

Video se připravuje ...

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Milovníci sladkého jistě ocení palačinky přelité čokoládou s tvarohovou náplní. 

Palačinky s čokoládou. Palačinky s čokoládou. • Autor: iStock

Palačinky tenké jako papír

Pokud toužíte po tenkých palačinkách, počítejte s půlhodinou navíc. Tekuté těsto nechte odležet a až poté nalijte na rozpálenou pánev, aby se netrhalo. 

Aby se palačinky netrhaly, nechte těsto chvíli odpočinout. Aby se palačinky netrhaly, nechte těsto chvíli odpočinout. • Autor: iStock

Francouzské palačinky

Jen málokterá země je spojena s kvalitní gastronomií tak, jako právě Francie. Vyzkoušejte palačinky podle tradičního receptu, takzvané crêpes suzette, které se namáčí do pomerančového karamelu, díky kterému jsou krásně šťavnaté. 

Nejznámější francouzské palačinky? Ty s pomerančovým karamelem! Nejznámější francouzské palačinky? Ty s pomerančovým karamelem! • Autor: iStock