Do té doby, než se nám s manželem narodila naše malá princezna, se mi problém s vlhkostí u nás doma nezdál až tak „strašidelný“. Bydlíme v panelovém domě v jednom ze spodních pater a to, že má náš „pidi byteček“ drobný problém s vlhkostí víme už odjakživa. No, „drobný“… Drobný se mi zdál jen do té doby, než jsme si z porodnice přinesli náš malý uzlíček radosti. Víte, jak to je. Mladý bezdětný pár si možná trable s bydlením bere k srdci o něco méně než rodina o třech dětech.

Video
Video se připravuje ...

 HENKEL ČR, spol. s r.o.

Dřív jsme v bytě trávili mnohem méně času, měli jsme více zájmů mimo domov, a když už jsme přeci jen měli města plné zuby, mohli jsme kdykoliv „utéct“ k mamče na chatu. Musím přiznat, že právě tam prcháme i teď, v podstatě tam trávíme celé léto. S příchodem nového člena do rodiny se samozřejmě zvýšila i potřeba prát, a tedy i sušit. Úplně nejkritičtější to bylo, když malé ještě nebyl ani rok. Hory špinavého prádla do pračky, hory čistého voňavého, ale velice mokrého prádla z pračky ven… Přes léto to byla úplná brnkačka, byli jsme na chatě a tam jsem si se sušením prádla nemusela vůbec lámat hlavu. Prádlo se pověsilo hezky venku na sušák, já s malou jsme se během věšení nadýchaly čerstvého vzdoušku a bylo! O nějakém dýchání čerstvého vzdoušku, větrání a věšení prádla na sluníčko se tady u nás ve městě nedá vůbec uvažovat. Za prvé nemáme balkon, kam bychom sušák umístili a za druhé je tu s příchodem podzimu a zimy smogová situace tak hustá, že okna raději neotevíráme. Dovedete si tedy představit situaci, kdy v zabedněném prostoru na sušák (v obýváku) každý den pověsím alespoň jednu pračku prádla? Věřte, že já si to představuji poměrně živě. V místnosti jsme vždy po pověšení prádla zažívali „hotové tropy“ (a pak, že nikdy nepoznám tropické podnebí …). Všechna okna se rázem zamlžila, orosila a my se ocitli v jakémsi skleníku. Asi si teď říkáte, že krapet přeháním… Vždyť některým živočichům by tyhle podmínky dokonale vyhovovaly. Třeba mlokovi, nebo chameleonovi… Ale ne nám, lidem! K tomu nám občas v růžku začala rašit i trocha plísně a moje hysterie tak nabírala na otáčkách. „Copak se takhle dá žít, a ještě s malým děckem?!“

Autor: HENKEL ČR, spol. s r.o.

Když už jsem se i na zimu chtěla stěhovat na chatu, zachránila mě moje mamka. Jak to u maminek bývá, zachovala klidnou hlavu, vyptala se sousedů a kamarádek a přišla s nápadem, za který jsem jí doteď vděčná. Přinesla mi Ceresit. A světe div se, je to lepší a okna už se nám tolik nerosí, takže i vidíme ven a můžeme zvesela s malou počítat šaliny. To se dřív skoro nedalo. Trochu se okna ještě rosí, ale oproti tomu, jak to vypadalo dřív, to je legrace. Tohle řešení jsem nakonec dovedla k naprosté dokonalosti tím, že jsem si přístroje Ceresitu pořídila dva. Jeden mám permanentně na okně (jen ať se snaží …) a ten druhý dávám přímo pod sušák, když suším prádlo. Prádlo tak schne rychleji a v místnosti je méně vlhko. Naposledy, když jsem sahala po nové tabletě, jsem zkusila tu novou voňavou, takže mám v bytě sušeji, a ještě k tomu nám to tam krásně voní.

Jiřina, Severní Morava

Autor: HENKEL ČR, spol. s r.o.

Ceresit STOP VLHKOSTI AERO 360o pohlcuje vlhkost na základě speciálních tablet, které nasávají nadměrnou vlhkost ze vzduchu a srážejí ji v tekutinu, která se hromadí ve spodní části nádoby. Odtud ji pak jednoduše vylijete. Ceresit pracuje bez energie, tablety se postupně rozpouští. Jedna vydrží nasávat vlhkost 1 – 2 měsíce podle velikosti místnosti a hladiny vlhkosti ve vzduchu. Pak můžete nakoupit náhradní. Nyní jsou k dispozici i tablety s vůní, které nejen pohlcují vlhkost, ale navíc prostor příjemně provoní. Válčíte doma také se začernalými spárami okolo vany nebo umyvadla? Ceresit STOP VLHKOSTI RE-NEW vám s tím pomůže. Stačí jen nanést přímo na spáru a ta pak bude zářivě bílá a bez plísní.

Autor: HENKEL ČR, spol. s r.o.

Více informací naleznete na www.stop-vlhkosti.cz

Ceresit děkuje paní Jiřině za její upřímnost a krásný příběh. Věříme, že dokáže pomoci i ostatním, kteří s vlhkostí a plísněmi doma bojují.

Text byl editován, fotografie jsou ilustrační.

Autor: HENKEL ČR, spol. s r.o.