Pořídit si tematicky laděné aranžmá či věnec můžete v této době téměř všude. Většina z nich ale bohužel není příliš vkusná, hýří všemi možnými barvami. Tvoří je totiž z větší části umělé květiny. A navíc jsou tyto dekorace zbytečně předražené.

Jaké přírodní materiály na dekoraci

Vyrobit si vlastní dušičkovou výzdobu, která nebude vypadat jako vystřelená z pouti, není přitom vůbec těžké. K tvorbě se nabízí obrovské množství přírodních materiálů. Vypadají hezky, a navíc vydrží i vlivy nevlídného sychravého počasí. Ať už jsou to větvičky jehličnanů, mech, kůra, plody jeřabin, šípků a dalších keřů, suché větvičky, šišky, barevné listí, šlahouny břečťanu a další. Ty je pak možné doplnit živými podzimními květy, jako jsou chryzantémy, neboli listopadky. Krásně vypadají i živý vřes nebo netřesky.

Jak udělat dušičkový věnec a aranžmá v květináči?

Na výrobu věnců využijte koupený korpus, ať už polystyrenový, slaměný, bambusový nebo spletený z větviček. Na něj pak s pomocí tavné pistole přilepte vybrané dekorace. Použít lze také vázací drát. Aranžovat můžete ale i do truhlíku, květináče nebo třeba proutěného či bambusového košíčku. V tomto případě budete potřebovat kostku aranžovací hmoty, do které vše zapícháte. Inspirujte se ve fotogalerii:

Fotogalerie
18 fotografií

Další praktické tipy a návody na výrobu dušičkových věnců najdete ZDE.

Vyrobte si originální dekoraci také z dýně. Jak na to, to se dozvíte ve videu:

Video
Video se připravuje ...

Vyrobte si nádherné podzimně laděné květinové aranžmá. Adam Balažovič