Přestože má adventní kalendář potěšit především děti, najde se celá řada dospělých, kteří také milují drobná překvapení a prosinec si bez každodenního otvírání "okének" ani nedovedou představit. I proto je nabídka na pultech obchodů každý rok rozmanitější. Všechny ale mají zpravidla jedno společné - jsou zbytečně předražené.

Jak vyrobit adventní kalendář?

Co takhle letos vlastnoručně vyrobit nápadité adventní kalendáře, které obdarovaným udělají radost, ale zároveň budou i pěknou sváteční dekorací? Potěšit můžete všechny generace. Záleží jen na vás, jakou bude mít kalendář podobu, velikost a čím ho naplníte.

Pokud si netroufáte na práci s nůžkami, papírem a lepidlem nebo látkou a šicím strojem, můžete využít to, co vám domácnost běžně nabízí. Třeba roličky od toaletního papíru, papírové pytlíky, prázdné plechovky či plastové kelímky. Pak už stačí vzít jen do ruky fixu, provázek a nějaké drobné vánoční ozdoby a do hodiny je kalendář hotový.

Fantazii a kreativitě se zkrátka meze nekladou. Pokud ale nejste zrovna tvořivý typ a pořád nevíte, jak na to, podívejte se do fotogalerie na hotové adventní kalendáře, které vám mohou být inspirací. 

Fotogalerie
13 fotografií