Štědrovečerní večeře je výjimečný okamžik. A to nejen proto, že hned po řízku se salátem chodí Ježíšek. V tento den se u stolu často sejde celá rodina. I proto by měl nezapomenutelný. Samozřejmostí je slavnostní outfit, upravená vizáž. Neméně důležitá je ale i samotná tabule. Vkusně prostřený stůl totiž umocní tu správnou vánoční náladu.

Je jen na vás, jaký styl zvolíte. Vždy by ale měl ladit s interiérem a další vánoční výzdobou. A to jak barevně, tak i použitými doplňky a dekoracemi. Na servírování použijte to nejlepší nádobí, které jinak máte jen vystavené nebo uložené někde vzadu v kredenci. Nebojte se ani vyndat broušené sklenice po babičce. Chybět by neměly hezky složené ubrousky. Ty mohou být plátěné, ale klidně i papírové.

Co ženy v žádném případě nechtějí najít pod stromečkem? Deset těch nejhorších dárků najdete ZDE

Vánoční atmosféru ještě umocní zapálené svíčky. Ať už ty vysoké, usazené v nějakém pěkném svícnu nebo třeba čajovky, rozmístěné po celé délce stolu. K doladění celé tabule pak použijte třeba smrkové větvičky, šišky, skleněné ozdoby, třpytivé řetězy, různé tematické dekorace. Úžasně vypadají i živé květy. Nezapomeňte však, že méně někdy znamená více. Nejdůležitější ale je, abyste se u hotového stolu cítili dobře a spokojeně vy. Pokud stále nevíte, jak tabuli prostřete, inspirujte se v naší galerii.