Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nejkrásnější jarní věnce na dveře. Vyrobit si je zvládnete i vy!

16. března 2023 | 06:00

Počasí venku zatím jaro příliš nepřipomíná, vy si ho ale můžete domů přivolat pomocí pestrých dekorací s jarní tematikou. Hezky vypadá například věnec na vstupních dveřích, který vás příjemně naladí při každém příchodu domů. Vyrobit ho není vůbec těžké. Inspiraci najdete v naší fotogalerii.

Dekorativní věnce na dveřích si už i v Česku získávají stále více příznivců. Zdobit vchod mohou v podstatě celý rok, nejen na svátky, jako jsou Vánoce a Velikonoce. Tematicky se dají ladit i podle aktuálního ročního období.

A protože už je za dveřmi jaro, bylo by škoda nevyužít šanci domácnost nějak oživit. A to nejen v interiéru, ale také zvenku. Jarní věnce totiž, na rozdíl od těch vánočních, hýří pestrými a svěžími barvami. Jsou plné květin, motýlů, ptáčků a zajíčků.

Podívejte se sami:

Návod na jarní věnec

Jarní věnec si samozřejmě můžete koupit už hotový. Kdo ale touží po originalitě, vyrobí si věneček vlastní. Není na tom totiž vůbec nic složitého. Korpus si klidně kupte slaměný, proutěný nebo z polystyrenu. Ti zručnější si ho pak mohou vyrobit třeba z březových větviček.

Věneček pak ozdobte dle vlastní fantazie. Na pomoc si vezměte tavnou pistoli. Chybět by určitě neměly jarní květy, ať už živé či umělé. Nakonec můžete přidat i nějakou jarní ozdobu, peříčka, barevné stužky nebo třeba skořápky vajíček. Inspirujte se ve fotogalerii nebo se podívejte na video krok za krokem:

Autor: red

Velikonoce

Termín Výpočet data Pašijový týden Velikonoční recepty Zvyky a tradice Velikonoce ve světě Kam na Velikonoce

V našem velikonočním speciálu najdete vše, co hledáte. Víme, kdy budou velikonoční prázdniny i jak budou mít otevřeno v obchodech.  Řekneme vám, jak uplést pomlázku, vyfouknout a obarvit vejce, vyrobit velikonočního zajíčka. Poradíme vám, jak připravit nejlepšího beránka, mazanec nebo nádivku, a dáme vám spoustu receptů z vajec. S námi si Velikonoce užijete!