Zahradní nábytek -  perla vaší zahrady

Nemávejte nad koupí sedací soupravy na terasu nebo na chatu rukou. Vhodný zahradní nábytek může designově doplnit váš dům a povýšit jeho styl. Nejde ale jen o design, kvalitní nábytek zcela změní váš pohled na způsob odpočívání na zahradě a zajistí vám maximální pohodlí.

Autor: BAUHAUS k.s.

Výběr nábytku

Pokud máte na zahradě či terase dostatek místa,  můžete vybírat z masivnějšího nábytku bez obav, že neusadíte všechny vaše hosty. Samozřejmě ale vždy vybírejte dle vašeho stylu a vkusu, aby se nábytek netloukl se vzhledem vašeho domu či zahrady. V případě menších prostor, ať už myslíme zahradu nebo balkon, můžete posezení poskládat z variabilních souprav. Pro doplnění prostoru je ideální taburet či menší stolička. Může totiž sloužit jako příjemná podnožka během relaxování nebo jako náhradní křesílko pro návštěvu. Velké oblibě se v dnešní době těší ratanové sedací soupravy, které působí velice luxusním dojmem a zároveň jsou skutečně pohodlné. Vedle ratanu se nabízí tradiční dřevěný nábytek z masívu vhodný spíše na chaty a chalupy, který vykreslí venkovský charakter vašeho letního sídla. Nemusíte ale vybírat jen z čistě přírodního nábytku, veliké oblibě se dnes také těší praktické ale zároveň moderní kombinace dřeva a kovu, nebo kovu a textilu. Pokud ale dáváte přednost snadné údržbě, nižší ceně, ale přesto chcete, aby vaši zahradu zdobil originální a stylový kousek, pak je tu pro vás nábytek z polypropylenu.

Autor: BAUHAUS k.s.

Certifikát ekologické kontroly

 Ať už se rozhodujete mezi masívní soupravou, nebo komfortní sedačkou a stolkem z ratanu, můžete si být jisti, že veškeré dřevěné produkty zakoupené v Bauhausu pochází z FSC (Forest Stewardship Council). Tedy z certifikovaných, sociálně a ekologicky zodpovědných lesních zdrojů – recyklovatelných a kontrolovatelných.

Doplňky a údržba

Aby váš odpočinek na zahradě byl zcela plnohodnotný, můžete váš nábytek doplnit pohodlným lehátkem, na kterém dovedete slunění k dokonalosti. Nezapomínejte ale ani na slunečník, ochrání vás stejně za horkého dne před úžehem nebo úpalem, tak i před nečekaným letním deštíkem. Pohodlné posezení umocní i správně zvolené polstry a podušky. Přeci jen nechcete, aby vaši hosté měli návštěvu až příliš vrytou na nesprávných místech. Polštáře pak můžete snadno uskladnit v boxu či lavici s úložným prostorem, která zároveň nabízí i další místa k sezení.

Autor: BAUHAUS k.s.

Co se týče údržby nábytku, mějte na paměti, že méně je někdy více. Neumývejte dřevěnou soupravu agresivními přípravky. Respektujte jeho přirozené vlastnosti a volte šetrné prostředky, nejlépe jen navlhčený hadřík. Vyvarujte se zanechávání voděodolných potahů na dřevě dlouhou dobu, kondenzovaná voda může způsobit skvrny, které již nebude možné odstranit. Stejně tak u plastových a textilních výpletů, hliníku a oceli se vyvarujte agresivních a abrazivních látek, mohou totiž narušit povrchovou strukturu materiálu, což může způsobit nenávratné škody.  Pro údržbu proto volte vždy jen prostředky přímo určené pro tyto povrchy nebo je jednoduše umývejte mýdlovou vodu. Jen tak si váš nábytek zachováte dlouho jako nový.

Více informací a velký výběr zahradního nábytku  za trvale nejlepší ceny získáte ve specializovaných  centrech Bauhaus.