Potřebujete pro 8 osob

6 bílků
špetka soli
400 g jemného cukru
2 lžičky kukuřičné mouky
1 lžička bílého vinného octa
250 g mascarpone
300 g smetany
12 zralých švestek
1 lžíce tekutého medu
8 bambusových špízů

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C, dva plechy vyložte pečicím papírem. Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh. Postupně přidávejte cukr, pak vmíchejte kukuřičnou mouku a ocet. Lžící rozložte hmotu na plech tak, abyste vytvořili 8 placek (mezi nimi nechte velké mezery, při pečení se dezert zvětší). Do každé udělejte důlek. Plechy vložte do trouby, po 5 minutách zmírněte na 150 °C a pečte 75 minut. Placky nechte vychladnout. Špízy namočte do studené vody, mascarpone utřete dohladka. V jiné míse ušlehejte polovinu smetany se zbytkem cukru. Směs a smetanu vmíchejte do mascarpone a uložte do chladničky. Na každý špíz napíchněte 3 půlky švestek, potřete medem a grilujte doměkka 5 až 6 minut. Bezé naplňte krémem a podávejte se špízy.

Náš tip

Kromě švestek můžete na špízy přidat i kousky jiného sezónního ovoce.