Potřebujete pro 4 osoby

4 steaky z lososa po 225 g
1 stéblo citronové trávy
2 červené chilli papričky
1 stroužek česneku
šťáva z limetky
2 lžíce thajské rybí omáčky
4 lžíce slunečnicového oleje

Postup

Lososa pečlivě omyjte a důkladně osušte papírovou utěrkou, omytou citronovou trávu posekejte na malé kousky. Chilli papričky omyjte, všechna semínka odstraňte a zbytek papričky nadrobno pokrájejte, česnek nastrouhejte. Všechny přísady důkladně smíchejte a do hotové směsi vložte jednotlivé porce lososa, které nechte uležet alespoň 30 minut v chladu. Potom steaky dejte okapat a grilujte je při středním žáru zhruba 3 až 4 minuty z každé strany do změknutí.

Náš tip

Jako příloha se hodí thajské pšeničné nudle s koriandrem, jarní cibulkou, lžící oleje, praženými nasekanými arašídy a klíčky mungo.