Soutěžící se mohou do souboje o titul Mistr Kutil zapojit s projektem, který plánují, případně jsou s jeho realizací teprve na začátku. Hornbach chce zachytit ten krásný okamžik, kdy se věci rodí přímo pod rukama. Finalisty tedy v létě navštíví a podívá se, jak se jejich projekt vyvíjí.

Přihlásit se přitom může kdokoliv a s čímkoliv. To ostatně potvrzuje i první vlna soutěžících, kteří jsou zveřejněni na webu www.mistrkutil.cz. Cíle českých kutilů jsou velmi rozmanité. Někdo plánuje zahradní pec na pizzu, jiný položí novou podlahu, další chce postavit větrnou elektrárnu.

Nové projekty se objevují každým dnem a jednotlivé přihlášky můžete vidět v sekci přehled soutěžících. Nechte se tedy inspirovat, případně se zapojte se svým vlastním projektem. Stačí jenom vyplnit jednoduchý formulář a přidat fotku sebe nebo toho, co plánujete.

Ze všech přihlášek, které se na webu objeví, pak odborná porota vybere tři z pěti finalistů. O zbývajících dvou rozhodne veřejnost v hlasování, které začne 27. června. Finální pětice bude známá v průběhu července a na dokončení svého projektu budou mít čas až do konce srpna.

Během této doby bude všech pět finalistů navštíveno a vznikne série videí, která budou k zhlédnutí na internetu. Právě na základě videa pak bude moci veřejnost rozhodnout, jaký z projektů dopadl nejlépe – hlasování o vítězi začne 29. srpna. Ceny si však rozebere všech pět finalistů.

Máte na léto projekt a chcete všem ukázat, že jste Mistr Kutil? Přihlaste se do výzvy!