Jako by vyhrála loterii, tak se cítila Susan Skinnerová minulý čtvrtek, když se po dvou letech shledala se svým ztraceným pejskem, pětiletým Jack Russel teriérem jménem Alfie.

Toho její bývalý přítel prodal bez jejího souhlasu na internetu a odmítl ženě prozradit jména nových majitelů. Nakonec vyšlo najevo, že Alfieho vlastní jeden pár z Essexu, který pejska nedávno přinesl do zvířecího útulku Battersea, neboť si kvůli stěhování do nového bydliště už nemohl psa dál ponechat u sebe.

Protože však zapomněli psovi zaktualizovat údaje na mikročipu, kontaktovalo jako zázrakem vedení útulku původní majitelku psa, paní Susan. Ta zažila doslova šok. Už ani nedoufala, že svého miláčka někdy uvidí.

„Když mi zatelefonovali z Battersea, byla jsem úplně v šoku, ani jsem nemohla mluvit. Byl to jeden z těch momentů, kdy máte pocit, že se vám to snad jen zdá,“ svěřila se čtyřiapadesátiletá pečovatelka médiím. Když jí její expřítel před dvěma lety oznámil, že prodal neznámo komu jejich psa, byla naprosto zdrcena a také celou její rodinu včetně čtyř vnuků tato zpráva velice zarmoutila.

Štastné shledání. Žena se po dvou letech šťastně shledala se svým pětiletým Jackem Russelem teriérem jménem Alfie
Autor: www.standard.co.uk

„Zlomilo nám to všem srdce. Nemohla jsem tomu vůbec uvěřit,“ uvedla Angličanka. „Netušili jsme, kde Alfie je a neměli žádnou stopu, která by nás k němu zavedla. Přestala jsem věřit, že ho někdy vůbec uvidím. Mívala jsem i noční můry, když jsem přemýšlela, na jakém místě se pes vlastně nachází,“ líčila své pocity Susan Skinnerová.

Jak sama přiznává, nebýt mikročipu, tak by se s milovaným pejskem možná nikdy neshledala. „Nechala jsem ho očipovat, když byl ještě štěně, ale tenkrát jsem si neuvědomovala, jak je to důležité,“ uvedla Angličanka, která teď nechápe, proč se někteří lidé očipování svých mazlíčků tak sveřepě brání. Žena zároveň cítí obrovskou vděčnost k zaměstnancům útulku, že jí umožnili svého miláčka získat zpět do opatrování.

„Celá naše rodina je jak v sedmém nebi,“ rozplývala se před novináři blonďatá padesátnice. „Alfie je úžasný pes a mně je, jako bych právě vyhrála v loterii,“ dodala a celá šťastná k sobě tiskla psa jak nově nalezeného syna.

Soutěž NEJPES startuje již dnes!
Autor: Archiv Blesku

Stalo se něco podobného v životě i vám? Přišli jste kvůli rozchodu nebo rozvodu o mazlíčka a dlouhý čas jej pak neviděli, ale nakonec jste se s ním přece jen setkali? Víte, jaké to je, když ztratíte milovaného pejska, nemůžete jej nalézt, ale pak vám zničehonic kdosi zavolá a řekne: „Našli jsme vašeho psa“? Napište nám svůj příběh a my jej uveřejníme na stránkách naší soutěže nejPES. I díky příběhu se váš miláček může zviditelnit a stát se populárním psím hrdinou. Přihlaste jej do naší velké psí soutěže, v níž se hraje o skvělých 80 tisíc korun!