O strastiplné minulosti by mohl vyprávět asi tříletý yorkšírský teriér, který se svému páníčkovi zřejmě zatoulal. Když se dostal do útulku v Kralupech nad Vltavou, vypadal jako strašidlo, díky čemuž si vysloužil jméno Hejkal. Hejkal měl srst tak slepenou, že jen podle směru chůze bylo možné tušit, kde má hlavu. V útulku mu dali najíst a pomocí nůžek a kartáče z něj udělali opět krasavce. Na zlé časy Hejkal naštěstí rychle zapomněl v domově u rodiny s dětmi.

Kde má hlavu, bylo možné poznat jen podle směru chůze. Na zlé časy Hejkal naštěstí rychle zapomněl.
Autor: pro Blesk – Útulky Děčín, Cheb, Kralupy nad Vltavou

Hubený, utrápený a vyděšený. Tak vypadal teprve osmiměsíční nalezený dobrman Cairo. Pes, který obvykle váží desítky kilo, měl po zvážení sotva 15 kg. Podle všeho ho poslední majitel krmil jen kostmi a zbytky. V útulku v Děčíně si ho ale vzali do parády. Po troškách ho začali vykrmovat a poskytli mu prvotřídní péči. Cairo přestal být k lidem nedůvěřiví a nakonec se zabydlel ve skvělé rodině.

Cairo měl velmi špatnou srst, žebra se mu dala počítat. Teď žije ve skvělé rodině.
Autor: pro Blesk – Útulky Děčín, Cheb, Kralupy nad Vltavou

Pro některé je pejsek jen zdrojem příjmů. Své o tom ví bulteriérka Líza, která trpěla roky s desítkami dalších psů v kravíně, kde ji držela množitelka. Do útulku v Chebu se dostala až za pět minut dvanáct. Byla prolezlá červenou prašivinou, přišla o sluch a viděla jen koutkem oka. Navíc neuměla pít ani jíst z misky, za trochu jídla byla vděčná. Po důkladné péči se z bulteriérky stal spokojený domácí mazel.

Lízino tělo napadl parazit, který je původcem červené prašiviny. Z bulteriérky se stal spokojený domácí mazel.
Autor: pro Blesk – Útulky Děčín, Cheb, Kralupy nad Vltavou

Máte doma také pejska z útulku? A má za sebou váš čtyřnohý miláček podobně pohnutou minulost? A už jste ho přihlásili do soutěže NejPes 2014? Udělat to můžete do 2. dubna do 12. hodiny. Ovšem čím dříve, tím lépe. Hrajeme o hodnotné ceny! Více na webu soutěže NejPes 2014 ZDE.