Od narození postižený pes Duncan má deformovanou pánev a zakrněné zadní nohy, které mu doktoři museli odstranit. Při náročnou operaci hrozilo, že už nikdy nebude chodit. Podařila se a Duncan se nakonec se svým tvrdým údělem vyrovnal. Běhá po předních a jak čile!

Boxer dostal po operaci speciální vozík, čas od času si ale vyrazí i bez něj. Dokáže obdivuhodně udržet rovnováhu a pobíhat s ostatními psy. Třeba na pláži ve státě Washington, kam s ním jeho majitelé vyrazili vůbec poprvé. A Duncan z toho měl opravdovou radost, která je ze zveřejněného videa více než patrná.

"Nechali jsme ho na volno bez vozíku, aby mohl běžet po svých dvou nohách. Na videu jsou některé záběry zpomalené, naopak žádné se nezrychlovaly. Video bylo natočené pro představu o tom, jak rychlý ve skutečnosti Duncan dokáže být," uvedli páníčci Duncana, kteří se psím hrdinou vyráží i na speciální rehabilitace a procedury.

Zabojovali přitom o jeho život - Duncanův příběh totiž přitáhl pozornost, Amanda Giese ze společnosti Panda Paws Rescue, starající se mj. o domácí mazlíčky se speciálními potřebami, přitom přiznala, že dostávala maily, které jí vyzývaly k ukončení Duncanova trápení. A eutanazii. "Mýlili jste se," vzkázala nyní všem pochybovačům. 

Nezapomeňte přihlásit svého čtyřnohého přítele do naší soutěže nejPes 2014 o skvělé ceny a 80 tisíc korun. Učinit tak můžete do 2. dubna! Přihlaste se do soutěže ZDE>>