Ve středu skončilo krajské sms hlasování, v němž jste svými hlasy rozhodli, kteří tři pejsci postoupí z každého kraje do celorepublikového finále. Soutěž nejPes vrcholí a nás čekají dva týdny napínavého souboje, v němž si to spolu rozdá 42 šampionů z celého Česka. Kteří z nich si zatím vedou nejlépe?

Zatím to vypadá, že Češi mají slabost pro štěňátka a menší, roztomilé rasy. Přední příčky totiž okupují psi jako bišonek, yorkšírský teriér, čivava či francouzský buldoček. Z větších psů se již tradičně těší největší oblibě hlavně německý ovčák, který vyhrál loni. Bez šancí ovšem nejsou ani jiné krásné rasy jako třeba dalmatin, ohař nebo zlatý retrívr.

Největším favoritem soutěže je v tuto chvíli bílý chundelatý bišonek Kuba z Prahy. Ten se do finále naší soutěže probojoval jako horký favorit už loni, i když nakonec nezvítězil. Podaří se mu to letos? Zatím vede se slušným náskokem 65 hlasů před druhou Amálkou. Modrooká kříženka je rovněž z Prahy, ale s naší soutěží zatím nemá žádné zkušenosti, vždyť je to teprve štěně. Jen o dva hlasy méně nastřádala a třetí místo obsadila další psí slečna ze Středočeského kraje: dvouapůlroční yorkšírská teriérka Sofinka, která neváží ani dvě kila! Na záda jí ovšem dýchá další Pražačka a yorkšíračka k tomu. Jmenuje se Carrie a je to štěňátko s nevinným výrazem, ale čertíky v očích.

Nic ještě ale není rozhodnuto a na vašich hlasech bude záležet, kteří šampioni si mezi sebou rozdělí soutěžní částku 80 tisíc korun. Už teď ale mají všichni finalisté „diplom v kapse“. Hlasování potrvá do 16. dubna do 12 hodin a výsledky se dozvíme 30. dubna. Hlasovat můžete prostřednictvím sms zprávy odeslané na číslo 907 99 10 za cenu 10 Kč. Můžete také využít speciálně zvýhodněných sms balíčků, podrobnosti najdete v pravidlech soutěže na našem webu. Na finálové sms hlasování se nevztahuje žádné omezení, můžete poslat, kolik hlasů chcete. Proto neváhejte a podpořte svého favorita! Finále největší psí soutěže začíná!