Všichni tři vítězní finalisté svedli vyrovnaný boj a rozhodovalo se do poslední minuty. V závěrečném finiši se vlčák Rony již dotahoval na vedoucího bišonka, Kubův náskok byl však dostatečně velký, že jej ambiciozní pes z Moravy se svojí věrnou smečkou nestihl předehnat.

Malý pražský psík s bělostnou kadeřavou srstí si udržel prvenství a s přehledem vyhrál s počtem 4 524 nasbíraných hlasů. Může se teď těšit na peněžní odměnu ve výši 50 tisíc korun. Vlčák Rony, který si i letos brousil zuby na výhru, obdržel o 120 hlasů méně a bude se tak muset spokojit „jen“ s druhým místem a 15 tisíci korunami. 10 tisíc korun poputuje majitelce dvou a půl leté yorkšírské teriérky Sofinky ze Středočeského kraje. Odměny budou vítězům slavnostně předány nejpozději do konce dubna.

Ostatní čtyřnozí soutěžící se dočkali podstatně slabší podpory od svých fanoušků a podpůrných týmů. Celkové soutěžní pořadí najdete na webových stránkách nejpes.cz

Do letošního ročníku NejPsa se přihlásilo celkem 4 526 psů z celé České republiky. Prezentovali se 8 tisíci fotografiemi a téměř dvěma sty videí. Mnohé z nich se objevily v článcích na stránkách našeho deníku. Vítězům blahopřejeme a ostatním soutěžícím děkujeme za skvělou účast a sportovního ducha.