„Obří pýchavku našel můj španělský přítel Miguel z Madridu nedaleko nádraží v Měchenicích u Prahy. Vážila 2,4 kilo! Musel urazit 2 000 km dlouhou cestu, aby si takhle hezky česky zahoubařil,“ napsala čtenářka Jana Bezová.

Za dvě hodiny 188 pravých hřibů

Na houbách...
Autor: Petruše Metličková
Rekordní množství hřibů našly „holky Metličkovy“ z penzionu U Dána v krkonošských Horních Albeřicích. „Když nemáme zrovna hosty, rády se touláme po lese. Těch hřibů na fotce je rovných 188 a našly jsme je za dvě hodiny,“ chlubí se úlovkem Petruše Metličková.

O houby prý doslova zakopávaly, vždyť dokázaly najít v průměru 1,5 hřibu za minutu!

Kolem 2 500 praváků našel během týdenní dovolené na Rokycansku Jakub Groskopf. „Tady rostou houby doslova ve velkém, začínají růst i poddubáci, najít se dá i spousta klouzků,“ píše. Houby skončily ve smaženici, v omáčkách i naložené ve sklenicích. A zkrátka nepřišlo ani příbuzenstvo…

VÝZVA: Pochlubte se i vy svými houbařskými úlovky! Co, kde a kdy se vám podařilo najít pište na adresu online@blesk.cz s heslem Houby. Nezapomeňte přiložit fotografii vašich trofejí.

Malé houbařky si s „dospěláky“ v ničem nezadají!

Sárinka z Koberov našla krásný hřib
Autor: Michaela Weisová
Fotka malé Sárinky z Koberov dokládá, že houbařit umí i ti nejmenší. Pravák, který našla, stojí určitě za to!

Vášnivou houbařkou je i devítiletá Darinka Demlová z Fryčovi. Pokud má s kým vyrazit, neváhá si přivstat a vydat se na houby už v pět ráno! Jak je vidět z jejího úlovku, je to opravdu zkušená lovkyně hřibů!

Fotogalerie
28 fotografií