A nemusíte při jejich hledání ani prolézat po kolenou mlází. Stačí je pohodlně sbírat přímo z lesních cest! Pěknou hromadu hřibů takhle našla rodina čtenářky Jany na Mladoboleslavsku. „S malou Eliškou v kočárku to ani jinak nešlo,“ komentovala svůj úlovek. Bude to návod pro opravdové lenochy, aby sbírali hřiby a další houby rovnou ze svého auta?

VÝZVA: Pochlubte se i vy svými houbařskými úlovky! Co, kde a kdy se vám podařilo najít, pište na adresu tip@blesk.cz s heslem Houby. Nezapomeňte přiložit fotografii vašich trofejí.620574:gallery:true:true

Nasbírali 5 košů hřibů a pak už raději z lesa utekli

Se svým životním houbařským úlovkem se čtenářům Blesk.cz pochlubila Ivana Kupková z Kolína. S manželem a tatínkem se vydali do lesů na Čáslavsku a výsledek? „Našli jsme 5 košů nádherných hub. Museli jsme se vracet do auta a dávat všechno do kufru. Pak jsme utíkali z lesa, protože se nám to už nikam nevešlo,“ napsala.

Hned sedm košíků hub zase našla rodina čtenářky J. Žikovské u Bělé pod Bezdězem, nález desítek krásných praváků z lesů u Velké Javorské hlásí také Pavla Smolkové. „S malým Tomáškem jsme je dokázali nasbírat během hodiny,“ upřesňuje.

Fotogalerie
8 fotografií