"Zašli jsme do lesa, kde jsme loni v létě našli na jednom stromě spoustu hlívy plicní," píše čtenářka Alena z Blanska. "K našemu překvapení byl strom teď v listopadu zase houbou úplně obrostlý, nasbírali jsme jí celkem 5,5 kilogramu," dodává.

„Tohle jsme nasbírali minulý víkend,“ chlubí se Genova Matuschka hlívami, které dosahují obřích rozměrů. „Proč bychom pro ně chodili do lékárny nebo obchodu, když si je můžeme nasbírat sami?,“  podotýká.

Nevešly se málem ani do kufru auta

Hlív našli tolik, že se jim málem ani nevešly do kufru auta. Tato houba, která je známa svými výjimečnými antioxidačními a protirakovinnými účinky, se dá sice pěstovat i doma. „Ale není nad to nasbírat ji v přírodě,“ říká Genova. Šťastní „lovci“ teď mají s přídělem látek, posilujících celkovou imunitu,  vystaráno na celou zimu…

Fotogalerie
7 fotografií

Jde opravdu o poslední letošní úlovek, nebo se podařilo se i vám ještě teď v listopadu najít podobný? Pochlubte se s ním ostatním čtenářům Blesk.cz, pošlete jeho fotky s popisem, kde jste houby našli, na hobby@blesk.cz. Do předmětu uveďte heslo HOUBY.

Houbařská mánie: 200 bedel za čtvrt hodiny!

Houbařská mánie: 200 bedel za čtvrt hodiny!

Houbařské žně nemají konce! Už tak bohatou úrodu ještě znásobilo deštivé počasí a houby rostou… prostě jako po dešti. Pořád se ještě daří pravákům…celý článek