„Je to opravdu na kosu,“ popisuje své zážitky Jaroslav Tůma z Prahy, který se vydal houbařit do Příbramského lesa. Za pouhou hodinu tady dokázal nasbírat přepravku i plný košík krásných hřibů. „Trochu jsem sice zmokl, ale určitě to stálo za  to,“ říká s tím, že to bylo určitě lepší, než sedět doma.

Rostou všechny druhy hub!

Najít nádherné praváky, křemenáče nebo další hřibovité houby není opravdu žádný problém. Stačí se vydat do nejbližšího lesa. Tak třeba pětiletý Pepík Sedlák z Vyžic u Heřmanova Města jich spolu s tatínkem nasbíral za pár chvil přesně 135!

...ale ještě k němu přidal i přepravku!
Autor: Jaroslav Tůma
Jaroslav Tůma z Prahy našel v těchto dnech v Příbramském lese plnou přepravku krásných hřibů.

Rostou ale i další houby. Rozhodně není nouze třeba o lišky a růžovky. Antonín Vlasák zase našel u Českého Šternberku opravdu kapitální pýchavku. „Váží 8,8 kg, v průměru má 52 cm a v obvodu dokonce 152 cm,“

Manžel Martiny Antalové Josef se vydal na houby do Bělé pod Bezdězem a tohle je jeho úlovek
Autor: Marie Antalová
chlubí se svým obřím úlovkem.

Sbírku nejrůznějších druhů hub si z lesa odnesla i Kristýna Krylová. „Tohle jsme dnes nasbírali v Mariánském údolí v Hlubočkách,“ chlubí se fotografiemi svého úlovku.

Našli jste také rekordní úrodu hub nebo kapitální kousky? Pochlubte se ostatním čtenářům Blesk.cz! Pošlete jejich fotky s popisem kde a kolik jste jich našli na adresu hobby@blesk.cz. Všechny vaše úlovky zveřejníme! Nejnovější nálezy čtenářů si prohlédněte ZDE:

Fotogalerie
18 fotografií