Že houbařský ráj není jenom v Kanadě, vzkazuje Jakubovi Hubertovi z Alberty čtenářka Alena z Prahy. „I v Česku se dá najít spousta křemenáčů,“ tvrdí a posílá fotku svého úlovku z Podkrkonoší.

Na houby chodí 50 let, ale takovou kuriozitu ještě nenašel

Pavel Reindl vášnivě houbaří už 50 let, ale opravdu unikátní hřib smrkový našel až minulý týden na Vodňansku
Autor: A. Reindl
Pavel Rendl vášnivě houbaří už 50 let, ale opravdu unikátní hřib smrkový našel až minulý týden na Vodňansku. Houba má obrovskou nohu a miniaturní klobouček. Co jenom svým tvarem připomíná?

Hřib s průměrem klobouku 28 cm našla 13letá Lucie Žáčková na Příbramsku
Autor: Lucie Žáčková
Pořád hlásíte i kapitální úlovky. Nedávný rekord s čtvrtmetrovým hřibem se podařilo překonat 13leté Lucii Žáčkové. Ten její, který našla v Tochovicích u Příbrami má klobouk o průměru rovných 28cm a váží  1,6 kg.

Rostou v celém Česku!

Obrovský hřib se podařilo najít i malé Klaudii Šrámkové v lesíku za Ostravou, když šla s babičkou jen na procházku. Nakonec se domů vracely s plnou mikinou a houby byly navíc bez jediného červíčka!

Množstvím hřibů jsou proslulé i lesy na Rakovnicku. Rodina Vondráčkova z Nového Strašecí tu dokázala najít za necelé 2,5 hodiny 345 pravých hřibů a k tomu navrch ještě podborováky. Spoustu hřibů se dá ale najít i v okolí Orlické přehrady, na Táborsku, na Vysočině, v okolí Brna i na Olomoucku… prostě všude.

Našli jste také rekordní úrodu hub nebo kapitální či vzácné kousky? Pochlubte se ostatním čtenářům Blesk.cz. Pošlete jejich fotky s popisem kde a kolik jste jich našli na adresu hobby@blesk.cz. Všechny vaše úlovky zveřejníme!

Další úlovky čtenářů Blesk.cz najdete ZDE:

973006:gallery:true:true

Fotogalerie
19 fotografií