Potřebujete: 350 g čerstvých jahod, 350 g sýru mascarpone (pro dietáře doporučujeme ricottu), 400 ml polotučného mléka, 1 balíček vanilkového pudinku, třtinový cukr, bílý rum a mátu na ozdobu

V menším rendlíčku opatrně povaříme jahody se třemi lžícemi třtinového cukru. Ovoce zlehka propasírujeme nebo rozmixujeme, ale jen chvíli, abychomz ovoce neměli kaši.

Poté pomalu přilijeme 4 lžíce bílého rumu a na mírném plameni 2 minuty ohříváme. Stáhneme plamen a necháme dojít. 

Mezitím si dle návodu připravíme vanilkový pudink. Pudink necháme vychladit na pokojovou teplotu. 

Když je pudink vychlazený, přidáme do něj sýr mascarpone nebo ricottu a vše vyšleháme do pěny. Opravdu je důležité, aby byl pudink vlažný, jinak by se sýr roztekl a směs by nebyla kompaktní.

Pro fajnšmekry: Zkuste pěnou naplnit přímo čerstvé jahody. Tyto luxusní ovocné "jednohubky" ocení každá návštěva.
Pro fajnšmekry: Zkuste pěnou naplnit přímo čerstvé jahody. Tyto luxusní ovocné "jednohubky" ocení každá návštěva.
Autor: Profim.cz
Poté do skleněných mističek nebo skleniček klademe tenké vrsty krému a ovocné směsi. Menší množství vytvoří efektní proužky. Na závěr dáme vrstvu krému a rozpůlenou jahodu na ozdobu. Dezerty pěkně odekorují také lístky čerstvé máty. 

Před podáváním necháme jahody s mascarpone pěnou vychladit, aby nás v letních dnech pěkně osvěžili. 

Dezert skvělě doplní sklenička sektu s čerstvou jahodou. 

Dobrou chuť!