Krambl, anglicky Crumble, je velmi populární britský recept. Oblibu si získal díky své jednoduchosti a výborné chuti. Připravit se dá prakticky z jakéhokoli sezónního ovoce, nejlepší je však z rebarbory, jablek, lesního ovoce či švestek. A právě recept na báječný švestkový krambl jsme si pro vás připravili. Tak neváhejte, jistě ohromí všechny vaše strávníky.


Švestkový krambl s hruškami

Potřebujete: ½ kg švestek, 2 zralé hrušky, 150 g máslových sušenek, 150 g másla, 50 g třtinového cukru, 50 g polohrubé mouky

Pokud držíte štíhlou linii, pak můžete máslové sušenky snadno nahradit ovesnými vločkami.
Autor: Profimedia.cz
 

  • Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na drobné kousky.  Na kostičky nakrájejte také hrušky a promíchejte je se švestkami.
  • V střední misce smíchejte nakrájené a odleželé máslo, cukr a mouku. Na závěr přidejte rozdrobené sušenky (nejjednodušší í je vložit je do sáčku a rozdrtit paličkou na maso) a promíchejte. Měla by vám vzniknout sypká drobenka.
  • Menší zapékací misky nebo větší mísu (např. na lasagne) vymažte máslem. Do ní rovnoměrně rozprostřete směs ovoce a posypte drobenkou.
  • Misku vložte do rozpálené trouby a pečte na 180 stupňů Celsia asi 30 minut.
  • Krambl rozdělte na porce a podávejte teplý s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo čerstvě vyšlehanou šlehačkou.
  • Dobrou chuť!