Máte rádi zeleninové pokrmy? Pak nesmíte zapomenout na cuketu! Cuketa je oblíbenou zeleninou, která se dá sklízet po celé léto. Ikdyž se podává výhradně tepelně upravená, je zdrojem vlákniny, vitamínů a stopových prvků. Hodí se skvěle k těstovinám, do bramboráků či jako hlavní ingredience do polévky. A právě recept na cuketovou polévku jsme si pro vás připravili. 

 

Cuketová polévka po italsku 

Potřebujete: 2 středně velké cukety, 3 menší mrkve, 2 brambory, 1 cibuli, malý kousek čerstvého zázvoru, máslo, strouhaný parmezán 

  • Očistěnou cibuli nakrájíme na malé kousky a zpěníme na oleji. 
  • Mrkev, cuketu a brambory řádně omyjeme a oloupeme. Poté nakrájíme na drobné kostičky a přidáme na pánev k cibulce. 
  • Menší kousek zázvory zbavíme slupky a jemně nastrouháme. Přidáme na pánev k zelenině. 
  • Vše krátce orestujeme a vložíme do většího hrnce. Zalijeme směs vodou nebo vývarem a vaříme, dokud zelenina nezměkne. 
  • Poté vše rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem. Polévka by měla být hustá, takže již není třeba ji zahušťovat. 
  • Polévku podáváme s hoblinami parmezánu. 
    Cukety můžete sklízet po celé léto.
    Cukety můžete sklízet po celé léto.
    Autor: Profimedia.cz

Tip redakce

Pokud nemáte rádi zázvor, pak do polévky místo něj přidejte čerstvé lístky máty. Do takto připravené polévky se výborně hodí také mozzarela nebo kozí sýr.