Co se s nimi stalo? Odpověď je jednoduchá: Výrobci totiž do těsta přidávají mouku, zatímco recept našich babiček nikdy žádnou neobsahoval! Jen čistě žloutkovou pěnu s cukrem a trochou citrónové šťávy. Zkuste je podle našeho původního receptu a uvidíte i ochutnáte sami ten neuvěřitelný rozdíl!

Plnit a zdobit je pak můžete libovolně, klasiku představuje obyčejná šlehačka, ale výborná je i pařížská, zkusit můžete také hutnější krémy (např. těžká paříž) a konce naplněných kousků nakonec smočte v rozehřáté čokopolevě. 

logo hobbymanie recepty
Autor: Hobbymanie.tv

Ingredience pro recept na domácí žloutkové rakvičky:
4 žloutky  150 g moučkového cukru  1 vanilkový cukr  4 kapky citrónové šťávy tuk do formiček

Ingredience pro klasické domácí rakvičky
Autor: Hobbymanie.tv

Jak na to krok za krokem:

Připravte si formičky na rakvičky: Vytřete je rozehřátým tukem a vložte do chladničky, aby potěr ztuhnul. Žloutky šlehejte s cukrem a citrónovou šťávou asi 30 minut a pěkně hustou bílou pěnu plňte asi do poloviny až dvou třetin do připravených formiček. Poskládejte je na plech a pečte při 180 °C, dokud obsah nevyskočí nahoru (nutno neustále hlídat!).
Pak rakvičky dosušte při 60 °C dorůžova. Zchladlé kousky z formiček vyklopte, kovovou špičkou vykružte shora otvor, natlačte do něj ze sáčku šlehačku a povrch ozdobte vlnovkou.

Fotogalerie
7 fotografií