Kutění jako odpočinek

Manuální práce a vylepšování svých domovů je pro někoho pouhou nutností, jiní se v tom ale přímo vyžívají. Průzkum společnosti Hornbach na toto téma prokázal, že si kutění dopřává jako relax celkem 27 % procent českých mužů, ale také okolo 20 % českých žen. Počet mužů i žen, kteří kutit dokážou, pokud si to domácnost vyžaduje, je téměř stejný. Jedná se zhruba o 64 % zástupců obou skupin, což potvrzuje, že Češi mají „zlaté ručičky“. Ze zásady nekutí pouze 9 % Čechů (mužů) a 13 % Češek.

„Z průzkumu, který jsme realizovali, vyplývá, že v Čechách se ani ženy manuálních činností nebojí a mnohdy v tomto ohledu dokážou dokonce zastínit své mužské polovičky“, říká marketingový ředitel společnosti Hornbach David Kolář a dodává: „Letos opět dáváme šanci všem šikovným kutilům dokázat, co se v nich skrývá, a to v soutěži Mistr Kutil 2015, kterou pro ně každoročně připravujeme.“

Finálová třináctka se utká již 7. března

Letošní ročník originální soutěže Mistr Kutil, která oceňuje nejlepší kutily a kutilky z České republiky a Slovenska, se spustil již letos v lednu. V soutěži jde především o manuální zručnost. „Do letošního ročníku soutěže se přihlásilo úctyhodných 268 kutilských projektů, jejichž autoři soupeřili o podporu prostřednictvím internetového hlasování. To je nyní u konce a ze všech přihlášených vzešla finálová třináctka, která se již za nedlouho utká o vítězství,“ doplňuje Kolář.

Velké finále soutěže Mistr Kutil 2015 proběhne již v sobotu 7. března přímo v projektovém marketu Hornbach v Čestlicích. Vítězové si odnesou hodnotné finanční poukazy na nákup v prodejnách Hornbach. Veškeré informace o soutěži i finalistech naleznete na www.mistrkutil.cz, mediálními partnery soutěže jsou Blesk Hobby a Český kutil.cz, partnerem je také kutilská dílna DIY Praha.