Dobrý den, Petro, v první řadě gratulujeme k získání titulu Mistr Kutil 2015 a rádi bychom se zeptali, jaké jsou vaše bezprostřední pocity po výhře?

Za gratulaci děkuji. A pocity? Nevím. Potřebovala bych cigáro (smích). Pořád tomu jaksi nevěřím.

Ale určitě jste ráda...

Ano, jsem moc ráda, to samozřejmě.

Odkud jste přijela soutěžit do Prahy?

Z Moravy. Přijela jsem z Mostkovic, což je kousek od Prostějova. Přestěhovali jsme se tam do nového domu asi před týdnem.

Je to historicky poprvé, co soutěž Mistr Kutil vyhrála žena. Soupeřila jste se čtrnácti protivníky. Pociťovala jste nějak převahu mužského elementu? Věřila jste si?

Měla jsem trochu strach. Přeci jen jsou to chlapi. Myslím si však, že v mnoha případech se spousta z nich nachytala ne na silových záležitostech, ale na přemýšlení a logice.

Patří vám hlavní cena soutěže, což je poukázka na 100 000 korun na nákup v projektových marketech Hornbach. Už jste stihla popřemýšlet, jak s výhrou naložíte?

O tom vůbec nemusím přemýšlet. Denně kupuji podlahy, tapety, barvy a vůbec všechno možné, co je pro zvelebení domu potřeba. Ještě mi toho chybí opravdu hodně.

Pojďme se podívat na kutilství jako takové. Je to vaše hobby nebo se manuální prací živíte?

Neživím se tím, ale je to moje velká záliba. Například můj nejkrásnější dárek k Vánocům, když jsem byla ještě dítě, byla sada nářadíčka. Takže se to se mnou táhne už dlouho (smích).

A kde jste se o soutěži Mistr Kutil, kterou společnost Hornbach každoročně pořádá, vůbec dozvěděla?

O soutěži jsem se dozvěděla přímo v projektovém marketu Hornbach v Olomouci, kam stále chodím něco nakupovat. Všimla jsem si tam propagační cedule.

Proč chodíte nakupovat právě do Hornbachu?

Když mám v hlavě nějaký kutilský záměr, zajdu do Hornbachu a najdu přesně to, co hledám a potřebuji. Oceňuji široký sortiment, přehlednost i odborné poradenství.

Dovolte nám se ještě chvíli vrátit k průběhu finále. Jak byste ohodnotila soutěžní disciplíny, které jste dnes absolvovala?

No abych jen nechválila, nebyla jsem moc spokojená s pilkou, kterou jsem k úkolu dostala (smích). Byla hodně měkká a třepala se. Také jsem se „uvařila“ na vědomostní otázce týkající se pravých a levých dveří, i když jsme jich nedávno spoustu kupovali do domu. Jinak jsem ale byla s disciplínami spokojená, myslím, že mi sedly.

Každopádně ještě jednou gratulujeme a zeptáme se: Uvažujete o tom, že se přihlásíte do soutěže Mistr Kutil i v příštím roce?

Je to legrace, je to soutěž. Já razím heslo „jednou a dost“. Ať štěstí zase zkusí jiní. Já jim budu držet palce.