"Je takřka nemožné se k takovéto minci dostat. Vzhledem k tomu, že jich bylo vyrobeno pouze deset kusů, jsou ihned rozprodány. Obchodník musí prokázat značné renomé. Nám se to nyní podařilo a minci jsme získali přímo od Kanadské královské mincovny. Její hodnota je okolo jednoho a čtvrt milionu korun a objednal si ji zákazník z moravskoslezkého kraje. Takováto mince se v České republice objeví zhruba jednou až dvakrát za rok. Podobné mince svým majitelům přinesli zhodnocení v řádu desítek procent. Svou roli totiž sehrává jejich rarita a velmi omezený počet," svěřil se nám Jan Žák, člen představenstva Zlaťáky.cz.

Mince na svém rubu zobrazuje detailní portrét pumy a její typický pohled tyrkysových očí zvýrazněných smaltovanou technikou.
Autor: www.zlataky.cz

Jedinečná kilová zlatá mince, která je částečně smaltovaná, byla vydaná Kanadskou královskou mincovnou v roce 2015 jako druhá v sérii tří mincí vydávaných každoročně v letech 2014 - 2016 ve špičkové kvalitě.

Na svém rubu zobrazuje detailní portrét pumy a její typický pohled tyrkysových očí zvýrazněných smaltovanou technikou. Puma je největší kočkovitá šelma Severní Ameriky a největší zástupce malých koček. Motiv doplňuje nápis "CANADA" a umělcovy iniciály "GL" jsou umístěny napravo. Líc zobrazuje tradiční portrét královny Alžběty II. od Susanna Blunt s nápisy "ELIZABETH II", "D G REGINA", nominální hodnotou "250 DOLLARS" a rokem vydání.

Ojedinělá mince je dodávána v tmavě hnědé krabičce z javorového dřeva spolu s číslovaným certifikátem věrohodnosti v extrémně limitovaném nákladu pouze 10 kusů pro celý svět!