Ke sbírání mincí máme odnepaměti velkou sběratelskou vášeň, snad každá rodina někdy sbírala vzorky mincí a bankovek cizích zemí. Zatímco kurzy se mění a měny zanikají, limitované edice mincí na hodnotě neztratí. Pod stromeček tak můžete tatínkovi koupit například unikátní minci Transsibiřská magistrála vyrobených k oslavě 100. výročí nejdelší železniční trati na světě. Pokud patří vaše drahá polovička k milovníkům přírody, můžete vsadit na unikátní kolekce mincí s motivy fauny a flory.

Pryč jsou doby, kdy jsme dětem šetřili doma do obálek nebo na spořících knížkách. Pamětní mince jsou vhodným dárkem, díky kterému můžete zároveň investovat do budoucnosti vašich potomků,“ vysvětluje Matěj Čeleš investiční analytik Zlaťáky.cz.

Autor: Zlataky.cz

Mince ale nejsou vhodným dárkem jen pro tatínky. Letos můžete místo nového šperku pořídit manželce pod stromeček minci se Swarovski krystalem nebo pořídit unikátní sadu pamětních mincí. Mezi oblíbené paří například sada 3D mincí s vyobrazením draka, která je věnována čínskému lunárnímu roku. Dětem můžete pořídit mince s pohádkovými postavami.

 „Zlaté mince jsou raženy s uvedenými nominálními hodnotami v platné peněžní jednotce. Unikátní mince vydává Česká národní banka, která se zavazuje mince kdykoliv přijímat zpět,“ komentuje Matěj Čeleš výhodnou investici.

Investice do pamětních mincí se však nemusí točit jen v řádech tisíců korun, nejdražší mincí na serveru zlataky.cz je zlatá mince francouzské mincovny Monnaire de Paris o hmotnosti jednoho kilogramu. Mince ražená z nejčistšího 99,9% zlata vyobrazuje na svém rubu portrét královny Marie Antoinetty. Její hodnota převyšuje 3 miliony korun!

Autor: Zlataky.cz

 Narozeninový tolar

Pokud chcete překvapit své blízké či obdarovat právě narozené originálním dárkem k narozeninám, pak je pozlacená pamětní medaile Narozeninový tolar nejlepší volbou. Medaile zachycuje slavnou malbu Zrození Venuše a na straně druhé znamení všech zvěrokruhů.  Tolar lze zakoupit za 1 590 korun.

Stríbrná mince Zlatý Chestnut (Kaštanovník)

Unikátní stříbrná mince je věnovaná listnatému stromu - Kaštanovník (Castanea). Mince se zlatým listem uprostřed byla precizně ražená Šanghajskou mincovnou v roce 2014 v limitované v sérii "Gold Leaf Collection". Cena mince je 3 350 korun.

V sérii "Gold Leaf Collection" byly vydány ještě tyto mince:

Ginkgo Leaf, Maple Leaf, Chestnut Leaf a Linden Leaf. 

Autor: Zlataky.cz

Stříbrná mince – Transsibiřská magistrála

Čerstvě vydaná stříbrná mince z nejčistšího stříbra o váze 155,5 gramů, je věnovaná 100. výročí nejdelší železniční trati na světě - Transsibiřská magistrál. Její vnitřní jádro je vyrobeno z opravdové perleti. Mince se dá pořídit za 13 450 korun.

Tipy na další dárky najdete na www.zlataky.cz.

SOUTĚŽ:

Vyhrajte perfektní dárek k Vánocům! Soutěže se serverem Zlataky.cz o jedinečnou sadu stříbrných mincí. Stačí správě odpovědět na otázku níže. Výherce získá exkluzivní sadu pěti stříbrných částečně pozlacených mincí vydaných Kanadskou královskou mincovnou pro rok 2016. Sada je věnovaná jejímu veličenstvu královně Alžbětě II., která se 9.9.2015 stala nejdéle vládnoucím monarchou Spojeného království. Mince byly raženy v roce 2015 v absolutní ryzosti 99.99% nejčistšího ve špičkové kvalitě. Hodnota sady je 8.800 Kč.

Autor: Zlataky.cz

Otázka: V jakém nákladu byla vyražena 1kg zlatá mince vydána speciálně k příležitosti sňatku prince Williama s Catherine Middletonovou v roce 2011?

a) 4

b) 40

c) 400

Nápovědu k otázce najdete na serveru na https://zlataky.cz/

Správnou odpověď posílejte 18. 12. 2015 do 31. 12. 2015 na číslo 900 99 10 pomocí SMS ve tvaru:

MINCE mezera ODPOVED mezera JMENO mezera PRIJMENI mezera ADRESA mezera PSC

Příklad: MINCE A Jan Novak Prazska 1 Teplice 41501

Vyhrává 1 soutěžící, který pošle nejvíce SMS se správnou odpovědí. Cena 1 SMS je 10 Kč vč. DPH. Provozuje Czech News Center a.s. Infolinka 296 363 199 (po-pá 8-16 hod.), mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.

 

Pravidla soutěže zde