Tragédie se stala 24. dubna u chatové osady Kamensko, nedaleko Blovic na Plzeňsku. Původní domněnka, že za zákeřným útokem stojí myslivci, se nepotvrdila. Místní myslivecké sdružení se od události velice důrazně distancovalo. "Mohu se stoprocentně zaručit, že nikdo z nás by nic takového neudělal," řekl pro deník Právo předseda mysliveckého sdružení Karel Hajšman.

Podle zjištění policie zabila fenku střela z malorážky. Podezření proto padá na obyvatele nedalekých chat. Policie po pachateli pátrá. "Pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu obvinění z poškozování cizí věci," řekl pro Blesk.cz policejní mluvčí Libor Pilař.

Studentka Hanka je z tragédie zdrcená a nechápe, jak mohl někdo něco tak hrozného udělat. Na stejnou louku podle svých slov chodila Arinku venčit celý rok. A často ji dokonce doprovázely dvě malé děti jejích příbuzných! "Vůbec si nechci představit, co se mohlo stát," říká Hanka Veberová.

Hanka má nyní nového psa. Venčit ho na louku, kde tragicky zahynula Arinka, ale podle svých slov nepůjde. Není se co divit. O uplynulém víkendu se totiž na stejném místě opět střílelo. Ani tentokrát se policii zatím nepodařilo zjistit, kdo za střelbou stojí.

Banner
Autor: Blesk.cz