Svého pejska nebo pejsky budete moci přihlásit do devíti kategorií. Vybere si určitě každý majitel chlupatých miláčků. Chybět nebude kategorie pro roztomilá štěňátka, nejakčnější psí fotografie nebo největší psí elegány. Soutěžit můžete i s krátkými video spoty. A nezapomněli jsme ani na loni nejoblíbenější kategorii Nejsmutnější psí pohled.

Váš názor nás zajímá

O tom, kdo v jednotlivých kategoriích zvítězí, rozhodnete jen a jen vy, čtenáři Blesk.cz, svými hlasy. Vítězové jednotlivých kategorií se pak v červnu utkají o titul NejPes Česka, kterého ve velkém finále vybere odborná porota.

A protože nám na vašem názoru opravdu záleží, rozhodli jsme se nechat o deváté kategorii rozhodnout samotné pejskaře. Své návrhy pište na e-mailovou adresu nejpes2011@blesk.cz. Z nejlepších návrhů pak budete moci na našich stránkách vybrat ten nej pomocí ankety.

Soutěžní kategorie

1. Komik roku – nejvtipnější psí fotografie
2. Akční hrdina – fotografie psa v pohybu
3. Štěně roku – nejkrásnější štěňátko
4. Já a můj pes – fotografie pejska s jeho páníčkem
5. Miláček roku – nejroztomilejší pejsci
6. Nejsmutnější psí pohled – psí oči, nad kterými by se srdce ustrnulo
7. Elegán roku – nejelegantnější pes
8. Psí kousky – krátká videa se psem

9. Tuto kategorii zvolí sami čtenáři. Z nejlepších návrhů se devátá kategorie vybere prostřednictvím ankety.

Pomáháme najít páníčky opuštěným psům

Kategorie budou rozděleny po třech do tří soutěžních kol. Stejně jako loni bude v každém soutěžním kole navíc bonusová kategorie pejsků z útulků, která bude sloužit hlavně k představení těchto psích "bezdomovců" lidem, kteří by o ně mohli mít zájem. Věříme, že stejně jako loni, právě díky soutěži NejPes najdou někteří z nich nový domov a milující páníčky!

Během dvou ročníků soutěže NejPes Česka se nám podařilo společně vytvořit největší galerii psů v historii českého internetu. Soutěže se zúčastnilo více než šedesát tisíc psů. Pokud jste loni nevyhráli, právě teď máte jedinečnou šanci to napravit. Vždyť NejPsem Česka 2011 se může stát zrovna ten váš nejlepší přítel. Pro další informace o soutěži a podrobná pravidla sledujte Blesk.cz. Těšíme se na vaši účast!

Fotogalerie
55 fotografií

NejPsem Česka 2010 se stal Arnošt

Na mezinárodní výstavě Intercanis v Brně se 20. června 2010 odpoledne sešlo osm z devíti největších šampionů - vítězů kategorie soutěže. Vyhrát ale mohl jen jeden a naši porotu ve složení zpěvačka Ilona Csáková, psí psycholog Rudolf Desenský a zástupkyně brněnského psího útulku Interpespenzion Kateřina Štolpa, tak čekalo pořádně těžké rozhodnutí!

Soutěž nejPes 2010: Tenhle pejsek vyhrál 50 000!

Soutěž nejPes 2010: Tenhle pejsek vyhrál 50 000!

FOTOGALERIE: A je to tady! Soutěž nejPes 2010 má po velkém superfinále svého velkého vítěze! Je jím alpský brakýř Arnoštek paničky Kornelie Hájíčkové…celý článek

Absolutním vítězem se nakonec stal šikovný Arnošt, který ve velkém finále porazil všechny své soupeře. Pěkný černý příslušník vzácné psí rasy Alpský brakýř si ze svého velkého vítězství očividně nic nedělal. Zato jeho panička Kamila Hájíčková zářila štěstím. "Ze začátku jsem tomu vůbec nemohla uvěřit," řekla nám nadšená vítězka.

Hrdý nositel titulu nejPes 2010 Arnoštek
Autor: Ondřej Požár