Pro pejska uděláme vždycky všechno. Můžou ale nastat situace, kdy nás léčba našeho čtyřnohého přítele přijde i na desetitisíce korun.  Když například onemocněl Luďkovi Sobotovi jeho milovaný pes Fredy, dal herec za jeho záchranu více, než 30 000 korun. Nepomohla ale ani čtyřhodinová složitá operace a Fredy uhynul. Náklady na veterinární péči za vás ale nově uhradí pojišťovna, a to až do výše 120 000 korun ročně!

Novinka: Svého mazlíčka už můžete pojistit

832319:gallery:true:trueS možností pojistit svého domácího mazlíčka pro případ nemoci nebo zranění přicházejí nově některé pojišťovny. Jak to celé funguje?

"Abyste mohli pejska pojistit, musí být v dobrém zdravotním stavu," vysvětluje David Holý,
marketingový ředitel Epojištění.cz. "Je také třeba, aby byl nejen tetován, ale měl i mikročip. Stejně tak budete muset dokladovat, že je pejsek očkovaný proti vyjmenovaným nemocem a musí mít také více, než 6 měsíců," dodává.

Pojišťovna zaplatí výdaje za veterináře i za psí hotel

Základní je pojištění veterinární péče. Sjednává se na dobu neurčitou a horní hranice vstupního věku pejska není omezena. Vybrat si můžete ze tří limitních tříd, určujících maximální roční limity pojistného plnění v případě nemoci a úrazu vašeho pejska (viz tabulky).

V případě, že váš pejsek bude potřebovat veterinární péči, uhradí za vás pojišťovna náklady na vyšetření, anestezii i hospitalizaci pejska, stejně jako veškeré chirurgické zákroky. Počítejte jen se spoluúčastí 1 000 Kč za každou pojistnou událost

Může se ale stát, že vážně onemocníte vy. V takovém případě uhradí pojišťovna náklady na ubytovaní vašeho pejska v psím hotelu, případně náhradní chovatelskou péči.858656:gallery:true:true

Pojištění i pro nejhorší případ

K základnímu pojištění si můžete sjednat ještě další, a to pro ten nejhorší případ, kdy váš pejsek zahyne v důsledku úrazu nebo nemoci, nebo musí být veterinářem utraceno.

Horní věková hranice pro toto pojištění je 6 let (popř. 6 let pro psy nad 50 kg). Pojišťovna uhradí v případě úhynu vašeho pejska jeho finanční hodnotu, a to do výše pojistné částky.

Zde najdete tabulky limitních tříd (Zdroj - epojisteni.cz):
Fotogalerie
3 fotografie