Všechna štěňata dostala jména začínající na písmeno „A“. Veterinář Jozef Babčan tvrdí, že počet štěňátek, která se Ayur narodila, je nevídaný. "I to, že přežili všechny, je výjimečné. Obvykle se stane, že jedno nebo dvě uhynou v důsledku vývojové vady, "řekl zvěrolékař.Cena jednoho je dost vysoká, může se vyšplhat až na 18 000 korun.871905:gallery:true:true

Hned první vrh byl výjimečný

859588:gallery:true:true"Je to první vrh naší feny. To, že měla hned jedenáct štěňátek, není běžné. Většinou se jejich rodí pět až sedm. Ayur se narodilo sedm modrých štěňátek a čtyři černé. Z toho je šest fen a pět pejsků," řekla majitelka Zuzana Robotická (33).

Přiznala, že chovat jedenáct štěňátek je pořádná dřina. "Byla to fuška, museli jsme si vzít dovolenou, abychom při nich mohli být a kontrolovat je, zda se všechny střídají při krmení. Nebylo snadné uhlídat je," dodává majitelka.

Se štěňátky je psina

Se štěňátky si užívá spoustu legrace. "V noci jsme jedno hledali. Stále jsme se neuměli dopočítat k jedenáctce, až jsme nakonec Aisu našli pod košem na prádlo," vypráví. Podle ní je hodnota čistokrevného štěňátka až 18 000 korun. S  jedenácti potomky tak Ayur pomohla chovatelce vylepšit si rodinný rozpočet téměř o 200 000 korun!

Nejdražší pes světa? Tibetský mastif za 26,6 milionu Kč!

Nejdražší pes světa? Tibetský mastif za 26,6 milionu Kč!

O Číňanech se vypráví, že prý psy milují hlavně na talíři. Není to ale pravda! Právě oni jsou ochotni za pořízení chlupatého mazlíka utratit neuvěřitelné…celý článek



Fotogalerie
3 fotografie