K největšímu překvapení došlo v kategorii Miláček roku. Po celou dobu SMS hlasování se o prvenství přetahovala fenka aljašského malamuta Belis s yorkšírskou teriérkou Viktorií. Pak ale přišel raketový nástup ze zadních pozic: Naprosto nečekaně se v čele pořadí hodinu před koncem hlasování ocitl dalmatin César a zaskočení soupeři už nestačili zareagovat!

NEJ psí kousky: Roční slečna Katie nakonec souboj prohrála

"Letající" artistka Katie v kategorii Psí kousky douho vedla. V závěrečném hlasovacím finiši ale nakonec o prvenství přišla.
Autor: nejPes 2011
S tím, co na videu předvádí roční slečna Katie (Jack Russell teriér), by mohla klidně vystupovat v manéži. Měla spoustu fanoušků a dlouho v kategorii Psí kousky s velkým náskokem vedla. Jenže v samém závěru hlasování přišel neočekávaný úder.

Dvojici fenky Aury a dovádějícího štěněte Gii (obě  jsou plemeno Kavalír King Charles španěl) poslal jejich fanklub během několika málo hodin stovky SMS hlasů, které nakonec rohodly o vítězství právě této dvojice.

Komik roku: S přehledem vyhrála „pivařka“  Sára

Fenka zlatého retrievra Sára si hlasy čtenářů získala svou zálibou v pivu. Kategorii Komik roku vyhrála stylem start – cíl
Autor: nejPes 2011
Jenom v kategorii, kde se soutěžilo o titul Komik roku, k žádnému překvapení nedošlo. Tady se hned na začátku hlasování ujala vedení fenka zlatého retrievera Sára. Možná právě kvůli její zálibě ve zlatavém moku ji čtenáři Blesk.cz poslali tolik hlasů, že si vedení udržela stylem start – cíl.

Kdo se utká o titul?

Do superfinále postupují vítězové ze všech 9 kategorií:

1. kolo

  • Štěně roku: Andík (bobtail)
  • Dítě a pes: Belinka (West Highland White teriér)
  • Nejsmutnější psí pohled: Eliška (Shih – Tzu)

2. kolo

  • Elegán roku: Angie (Maltézský psík)
  • Akční hrdina: Trim (Německá doga)
  • Pán a jeho pes: Bad (Bengle)

3. kolo

  • Miláček roku: César (Dalmatin)
  • Komik roku: Sára (zlatý retriever)
  • Psí kousky – video: Aura a Gia

Absolutního vítěze vybere porota

Elegánem roku se stal malý Angie (Maltézský psík)
Autor: nejPes 2011
Vítězové všech 9 soutěžních kategorií jsou už tedy známi. Právě oni se utkají v superfinále, které se bude konat v sobotu 25. června v Brně.

V průběhu mezinárodní výstavy chovatelských potřeb PROPET zde zasedne porota, složená z moderátorky Michaely Ochotské, psího psychologa Rudolfa Desenského a špičkového českého veterináře Jana Herčíka. Tato trojice potom vybere z devíti soutěžících pejsků toho, který se bude moci pyšnit titulem nejPes roku 2011 a odnese si vítěznou cenu 50 000 korun.

Fotogalerie
10 fotografií